Patrocina:

DEL 26 AL 28 DE JUNY

La digitalització i la sostenibilitat, aspectes clau del SIL 2019 i eDelivery Barcelona

710 empreses de 43 països, 150 novetats, 400 conferenciants i visitants de 68 països, principals dades del SIL 2019 i l'eDelivery Barcelona

La Fira líder de logística, transport, intralogística i 'supply chain' del sud d'Europa, compta amb Aragó com a comunitat autònoma convidada

presentacin-sil

presentacin-sil

5
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz

La 21a edició del SIL 2019 –fira líder de logística, transport, intralogística i la ‘supply chain’ del Sud d’Europa– i la 3a edició d’eDelivery Barcelona Expo & Congress–fira Internacional de l’entrega, logística i últim quilòmetre en l’eCommerce–, s’han presentat a Barcelona amb la presència de Pere Navarro, delegat especial de l’Estat en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) i president del SIL, i Blanca Sorigué, directora general del CFZB i del SIL. Les dues fires, organitzades pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona, se celebraran del 26 al 28 de juny al palau 8 del recinte Montjuïc de la Fira de Barcelona coincidint amb la celebració del Congrés Mundial de Zones Franques i l’InTrade Summit BCN, la Cimera Internacional del Comerç Internacional i la Supply Chain que engloba el Congrés d’ALACAT, el Congrés Internacional d’Operadors Econòmics Autoritzats (OEA) i el MedaLogistics Summit.

SIL i eDelivery Barcelona es presenten amb un augment del 10% d’empreses participants respecte a l’any passat assolint les 710 empreses, un 40% d’elles seran internacionals, procedents de 43 països diferents. El SIL 2019, que comptarà amb Aragó com a comunitat autònoma convidada, presentarà 150 novetats d’empreses expositores en exclusiva mundial, 180 actes privats d’empreses i preveu l’assistència de visitants de 68 països.

 

Dades del sector 

Durant l’acte de presentació, Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al CZFB i president del SIL, ha posat de relleu la importància del sector de la logística i el transport recordant que: “Representa el 8% del PIB espanyol, és un dels 5 sectors que més feina generen a Espanya i la seva xifra de negoci va créixer un 5,6% durant l’any passat”. Navarro també ha destacat que:  “Aquestes xifres demostren la gran importància del sector de la logística per a l’economia, no només espanyola sinó mundial. Malgrat la seva importància, el sector de la logística encara és força desconegut per a la societat en general, i per això el SIL 2019 suposarà aquest any una oportunitat per transmetre al món la importància del sector i per reivindicar el paper rellevant que ocupa en l’economia actual i que encara serà més gran en els pròxims anys”.

 

Juntament amb el SIL 2019 i eDelivery Barcelona coincidiran a Barcelona durant 3 dies  esdeveniments internacionals destacats relacionats amb el comerç internacional, el transport, la logística i la distribució de mercaderies com és el cas del Congrés Mundial de Zones Franques, i l’InTrade Summit BCN que reuneix al Congrés d’ALACAT –l’esdeveniment més gran d’Agents de Càrrega i Operadors Logístics de l’Amèrica Llatina–, el Congrés d’Operadors Econòmics Autoritzats (OEA), Duaners i Logístics, el MedaLogistics Summit i la Trobada de l’Associació de Zones Franques de les Amèriques (AZFA). “En conjunt tindran un considerable impacte econòmic sobre la ciutat, però sobretot tindran efectes posteriors molt importants perquè es crearan relacions que generaran noves inversions”, assegura el delegat especial de l’Estat al CZFB i president del SIL. Els Congressos del SIL, eDelivery Barcelona, el Congrés Mundial de Zones Franques i l’InTrade Summit BCN reuniran més de 400 ‘speakers’ internacionals, més de 200 casos d’èxit i un total de 65 sessions diferents de conferències.

 

Fórmula d’èxit

Una zona d’exposició, on estan representats tots els sectors de la cadena de subministrament amb les últimes novetats i tendències del sector, un elaborat programa d’activitats de ‘networking’ i un congrés amb la participació dels principals ‘speakers’ mundials són els pilars en què es basa l’èxit, tant del SIL 2019 com d’eDelivery Barcelona. “Aquest any, dins del SIL hi podrem veure des de robots que poden recollir, transportar i entregar palets i altres càrregues pesades, carretons sostenibles i que incorporen tota mena d’accessoris per garantir la seguretat dels treballadors, l’últim en carburants ecològics per al transport de mercaderies o tota mena de ‘software’ per aconseguir l’excel·lència logística, per posar alguns exemples”, explica Blanca Sorigué, directora general del CZFB i del SIL.

 

El programa de ‘networking’ també ve carregat aquest any amb la celebració del Cercle Logístic, que posa en contacte les empreses participants del SIL amb els directors de logística i ‘supply chain’ d’empreses industrials, el #The Retailer Club, que genera oportunitats entre les empreses participants en l’eDelivery Barcelona amb directors i responsables de logística i entregues dels principals ‘retailers’ i ‘pure players’, o l’International Networking Lunch, que posarà en contacte tots els participants del SIL amb més de 1.000 ‘decision makers’ procedents de tot el món. Per potenciar el ‘networking’ l’organització del SIL ha creat una nova aplicació mòbil que permet, per mitjà d’un sistema intern de missatgeria, contactar amb assistents dels diferents congressos que se celebren, ‘speakers’ i empreses expositores. Igualment, el SIL posa a disposició de tots els participants l’eina Match & Meet que permet, en funció de les necessitats que mostren els visitants en el moment de registrar-se, contactar i agendar reunions amb aquelles empreses que més s’ajusten al seu perfil.

 

Digitalització i sostenibilitat

‘Supply chain’ i Indústria 4.0: la nova era de la digitalització i la sostenibilitat és el títol del SIL Congress d’aquest any. Pere Navarro ha explicat que “els dos grans reptes que ha d’afrontar el sector són la sostenibilitat i el respecte al medi ambient, i la transformació digital que li permeti adaptar-se a les noves exigències de les noves tecnologies i donar una resposta eficient a les necessitats de la indústria. Per tant, el SIL també serà un important punt de trobada per analitzar aquests reptes, identificar quines oportunitats se’ns presenten, quines amenaces hem d’encarar, així com conèixer casos d’èxit que ens ajudin a buscar solucions als problemes amb els quals es troben els professionals en el seu dia a dia'.

 

eDelivery Barcelona Expo & Congress

La tercera edició d’eDelivery Barcelona Expo & Congress, per la seva banda, buscarà donar respostes als reptes als quals ha de fer front el sector de l’entrega. Fa cinc anys es repartien 125.000 paquets al dia a Espanya i avui la xifra supera els 1,25 milions d’enviaments, fet que fa necessari noves solucions a problemes tals com la sostenibilitat, el medi ambient i la mobilitat. Precisament en aquests aspectes posarà el focus d’interès la fira que aquest any tornarà a comptar amb una zona d’exposició dedicada a les ‘start-ups’, l’eDelivery Startup Innovation Hub, on es presentaran ofertes i propostes disruptives encaminades a donar resposta a tots aquests problemes.

Notícies relacionades

 

L’eDelivery Barcelona tornarà a comptar amb un congrés de primer nivell amb més de 50 ‘speakers’ que ens acostaran casos d’empreses d’èxit com Amazon, Chiquelle, Caprabo, Tendam, Accenture, Condis, Kraving Kitchens, SKFK, Mango o Fruugo. En aquest sentit, Blanca Sorigué ha explicat que: “L’eDelivery Barcelona Congress posarà una especial èmfasi en el futur de les entregues en l’àmbit de l’eCommerce com a factor determinant en la satisfacció de l’experiència de compra del consumidor i amb una sensibilitat molt especial a tots els aspectes que afecten a la sostenibilitat”. Sorigué ha afegit que: “Comptarem amb sessions sobre innovació, últimes tendències en entregues, últim quilòmetre i operacions, comerç transfronterer, ‘retail tech’, ‘fulfillment’, intel·ligència artificial i ‘big data’, vehicles autònoms, ‘microhubs’, ‘smart cities’, sostenibilitat i optimització”.