Patrocina:

SANT ANDREU

El Sant Andreu Cricket Club juga a les antigues casernes

El Consorci de la Zona Franca cedeix 1.500 metres quadrats a l'equip

Els jugadors del Sant Andreu Cricket Club al terreny del CZFB.

Els jugadors del Sant Andreu Cricket Club al terreny del CZFB. / MARTA MARZAL

2
Es llegeix en minuts
LUIS BENAVIDES
BARCELONA

El Sant Andreu Cricket Club no podia començar amb més bon peu la temporada. I és que els vigents subcampions de lliga i copa estrenen aquests dies el seu primer camp d'entrenament. El terreny, situat a la confluència dels carrers de Gran de Sant Andreu i Palomar, ha estat cedit temporalment i gratuïtament pel propietari, el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), mentre no li donen un ús definitiu.

Abans de la cessió d'aquest solar de 1.500 metres quadrats, als terrenys de les antigues casernes de Torras i Bages, els jugadors del Sant Andreu Cricket Club, fundat el 2012, practicaven la batuda i les carreres en diferents parcs. «Per entrenar-se usaven pilotes de tennis, que són més toves que les reglamentàries de criquet, però algun veí es devia queixar perquè un dia va aparèixer la policia i els va multar amb 400 euros», recorda la presidenta del club, Marta Marzal, que va intentar sense èxit recórrer aquesta sanció i tot seguit va buscar una alternativa segura. «No podíem permetre'ns pagar aquestes multes amb cada entrenament», explica la presidenta.

El nou emplaçament és adequat. «Tot i que encara hem d'arrencar algunes herbes i apartar les pedres, ens sentim afortunats perquè els equips de la nostra categoria no tenen un terreny així», diu Sayid Mehmood, de 18 anys.

L'equip del Sant Andreu Cricket Club està format per 16 jugadors, entre 12 i 20 anys, de l'Índia, el Pakistan i Bangla Desh. «El criquet és un dels esports més practicats al nostre país i també tenim estrelles com Messi. Potser és més tècnic que el futbol, i com que no hi ha camps per practicar-lo costa que enganxi a Espanya», explica Hamza Ali, de 17 anys.

Notícies relacionades

«Durant l'any passat vam impartir tallers en 20 escoles. El nostre objectiu és donar a conèixer aquest esport, i potser així aconseguirem que joves d'altres nacionalitats s'animin a practicar-lo amb nosaltres», explica la presidenta.

DES DE LA RÀDIO / Els jugadors diuen que adoren Marzal pel que ha fet. «Fa només dos anys els més joves no tenien una lliga de criquet i em vaig proposar ajudar-los. Vaig parlar amb la Federació Catalana de Criquet i em van animar a formar un equip perquè estaven preparant una lliga sub-19», explica Marzal, que va entrar en contacte amb les comunitats índia i pakistanesa per primera vegada a través del programa de ràdio Esto es Bollywood que va dirigir durant quatre anys en emissores locals.