Infància i educació

Un paràs que no surt a la televisió

Teo Trujillo i la seva família formen part del programa contra la pobresa infantil CaixaProinfancia

alma

alma

2
Es llegeix en minuts
ALMA LA RED SOCIAL SOCIAL

Ànima és una nova manera de parlar del social. Amb actitud i optimisme. Des de la diversitat. I a partir de les històries de l’Obra Social La Caixa.

Un pare està disposat a qualsevol cosa pels seus fills. I no parlem només de parassos televisius –com Homer Simpson, que, per molt desastre que sigui, després pels seus fills lluita fins i tot contra un grapat de robots–, sinó d’històries del món real, com la de Teo Trujillo. El Teo i la seva família formen part del programa de lluita contra la pobresa infantil CaixaProinfancia. Durant els sis anys que fa que està prejubilat per una emfisema pulmonar, l’escassa pensió que cobra no li ha impedit viure cada dia donant-ho tot pels seus fills, l’Eric i la Paula. “Si hagués de menjar pa dur durant tres dies perquè ells tinguin una dieta variada, ho faria. Per a mi, ser pare ho és tot. Ells són la meva devoció”, explica el Teo.

Tenir un 25% de capacitat pulmonar tampoc ha sigut mai una barrera perquè el Teo disfruti amb ells dels petits moments del dia a dia. Li resulta impossible seguir-los el ritme quan es tracta de jugar a futbol o a tocar i parar, però fa el que està a les seves mans per omplir-los les vides d’aquests records d’infància que després, quan ens fem grans, ens desperten un somriure. “Tinc la sort de poder passar gairebé les 24 hores del dia amb ells. Els faig l’esmorzar, els porto a l’escola, els acompanyo a les seves activitats extraescolars, juguem a la consola junts i fem alguna sortida de tant en tant. Una vegada els vaig portar per sorpresa a PortAventura ¡i es van tornar bojos!”.

Oportunitats

Quan està amb els seus fills, el Teo intenta que el temps s’aturi i sigui infinit. També els dona tot el seu recolzament perquè facin el que més els agrada. No li importa el “què diran”, només que els seus fills tinguin, com qualsevol nen, l’oportunitat de divertir-se marcant un gol per l’escaire o ballant una cançó al passadís de casa. “A la Paula li encanta el futbol. ¡És la pitxitxi del seu equip! I a l’Eric, ballar hip-hop. Li dic que s’apunti a classes, però li fa que ho sàpiguen a l’escola... Tot i així, ¡per casa es deixa anar i no vegis quins balls!”.

Notícies relacionades

Per al Teo és fonamental que els seus fills siguin feliços i puguin decidir què volen fer amb la seva vida. És per això que també els transmet valors com el respecte a totes les persones i opinions i la importància de llaurar-se un futur que, a més de donar-los estabilitat, els faci sentir-se vius. “De gran, la Paula vol ser futbolista, i l’Eric, youtuber. Jo vull que siguin el que ells triïn i que alhora els serveixi per fer alguna cosa en la vida. Alguna vegada els he dit que si volen estar tota la vida treballant per quatre duros, com el seu pare i la seva mare, que no estudiïn. Si, al contrari, prefereixen tenir una vida més tranquil·la, ¡a pencar en els estudis! Ells decideixen. Però sé que l’educació els donarà un futur”.

Continua llegint aquesta entrevista a Mirades amb Ànima.

Temes:

Família