SOM A PROP

"El taxi em dona molta llibertat"

Silvia Montero valora el contacte humà i la llibertat que li proporciona l'exercici de la seva professió

El seu primer dia de feina, una clienta li va donar l'amulet d'una Verge perquè la protegís

mytaxi silvia mad 0112 hr v3

mytaxi silvia mad 0112 hr v3

2
Es llegeix en minuts
LLUÍS MUÑOZ / BARCELONA

La Silvia és taxista i transporta passatgers per Madrid. Però també coneixement. Quan li arriba una història, la guarda i la treu en el moment precís, amb la persona indicada. Pot ser l’última notícia de la seva emissora de confiança. Pot ser la seva opinió sobre la nova Gran Via de Madrid. Pot ser el relat de la llegenda de l’os i l’arboç a uns turistes que acaben d’arribar a la ciutat. I fins i tot pot ser una reflexió que hagi canviat  les seves pròpies perspectives.

“Els taxistes som vitals pel servei de transport que oferim. Però també per la quantitat d’informació que tenim per al ciutadà i el turista”, explica la Silvia, que és taxista des de fa 9 anys, quan va perdre la seva feina d’esteticista i va decidir fer un gir a la seva vida laboral. No gaire abans, el seu marit havia entrat al gremi. Seguint el seu exemple i després de veure que les seves condicions econòmiques podien millorar, es va treure el carnet i van començar a compartir llicència. Ell fa el torn de nit, ella el de dia. La Silvia pensava treballar dos o tres anys, fins que passés la crisi, però la llibertat que li ha donat el taxi ha acabat per retenir-la al volant: “No haver d’aixecar-me estressada als matins, o tenir la possibilitat de parar a comprar un regal en qualsevol moment, és qualitat de vida”.

"Els taxistes tenim gran quantitat d’informació per al ciutadà"

Recorda com el primer dia una senyora gran li va entregar l’amulet d’una Verge perquè la protegís durant la seva carrera com a taxista. Són detalls que omplen d’il·lusió, com la clienta de 80 anys que cada diumenge la crida perquè la porti a jugar al bingo amb els seus amics. La Silvia reconeix que, sense contacte humà, acabaria desesperada: “Els clients et donen energia i confiança”.

Notícies relacionades

Per això, els bons moments al taxi no sempre tenen a veure amb l’econòmic. El dia en què els seus passatgers s’han limitat a mirar el mòbil i les seves converses no han anat més enllà d’un hola i adeu, no té res a veure amb la jornada en què ha disfrutat de conversa i humor. “El meu estat d’ànim depèn dels altres. Ho noto sobretot per Nadal, quan la gent està més contenta i jo no paro de riure”, explica la Silvia, feliç d’haver millorat la seva paciència des que és taxista. Es tracta d’un ofici que posa en contacte totes les persones que formen part d’una societat: “No tots pensem igual. Cada ésser humà té un punt de vista i no hi ha opinió millor ni pitjor. Aquest aprenentatge m’ha resultat molt útil per a la meva vida”.

Pots descarregar l’'app' de Mytaxi aquí

Temes:

Taxis