Astronomia

Canàries, en contacte amb científics pels bòlids vistos els últims dies

Aquesta setmana s’han registrat tres incidents relacionats amb objectes lluminosos al cel de les illes

Canàries, en contacte amb científics pels bòlids vistos els últims dies
1
Es llegeix en minuts

El Govern de les Canàries manté un estret contacte amb les entitats científiques per informar de qualsevol novetat respecte als bòlids vistos, com el localitzat aquest diumenge davant la costa nord de Tenerife, ha informat el Centre Coordinador d’Emergències i Seguretat 112.

Així mateix, el centre coordinador ha assenyalat a les seves xarxes socials que no ha registrat incidents ni noves alertes ciutadanes per terrabastalls o observació d’objectes lluminosos al cel.

En relació amb l’albirament d’un possible bòlid solcant el cel de les Canàries i vist des de Lanzarote aquesta matinada passada, segons algunes fonts, el 112 ha assenyalat que no ha rebut trucades associades amb el fenomen i tampoc confirmació a través d’organismes científics.

Notícies relacionades

La Xarxa d’Investigació sobre Bòlids i Meteorits d’Espanya va informar prèviament des de la localitat de Playa Blanca a Lanzarote que s’havia vist un gran bòlid davant la costa del nord de Tenerife, que va ser detectat aquest diumenge a les 04.03 hores.

Aquest és el tercer incident d’aquest tipus registrat aquesta setmana a les Canàries, després que dimecres passt a la tarda un bòlid causés un gran terrabastall al sobrevolar Gran Canària, cosa que va causar desenes de trucades al 112, per posteriorment veure dijous a la matinada un altre objecte celeste similar, però doble, sobre Lanzarote.