Probabilitat baixa

Un asteroide podria xocar contra la Terra el 2022

La NASA cataloga el ‘2009 JF1’ com el cinquè objecte amb més perill d’impactar contra el planeta

2
Es llegeix en minuts

L’asteroide ‘2009 JF1’ és un dels possibles objectes amb probabilitat d’impacte sobre la Terra que s’estima per al 6 de maig del 2022, segons les dades de risc d’impacte de la NASA.

El Centre d’Estudis d’Objectes Pròxims a la Terra (CNEOS, per les seves sigles en anglès) del Laboratori de Propulsió a Reacció de la NASA és l’encarregat d’analitzar i controlar els possibles asteroides Apol·lo, que és com es coneixen els asteroides amb un recorregut que s’acosta a l’òrbita de la Terra i que poden impactar sobre la Terra. La classificació situa els asteroides segons la mida, velocitat, dimensions i any en què és probable que impacti.

El cinquè amb més perill d’impacte

Descobert el maig del 2009, un dia abans del seu màxim acostament a la Terra, està considerat com el cinquè asteroide amb més perill d’impacte.

Les estadístiques situen la probabilitat de xoc de l’objecte ‘2009 JF1’ en nivells molt baixos –1 de 4.166–.

Objectes a prop de la Terra

Un dels últims objectes que s’han aproximat a la Terra sense cap risc d’impacte va ser l’asteroide ‘52786 (1998 OR2)’ que mesura entre 1,8 quilòmetres de llarg i 4,1 quilòmetres de diàmetre.

Notícies relacionades

Es tracta d’un objecte que es va acostar al nostre planeta el 29 d’abril passat i que està catalogat com a «objecte potencialment perillós», atès el seu pas periòdic a prop de l’òrbita de la Terra.

L’asteroide ‘52768 (1998 OR2)’ va ser descobert el 1998 per la NASA i va ser considerat prou gran com per causar efectes globals si col·lidís.