Astronomia

La NASA capta la imatge més propera del Sol fins ara

La fotografia va ser feta per la sonda Solar Parker, que es trobava a uns 27,1 milions de km de la superfície del Sol en aquell moment

20181217 418889 nasasole 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La nau Parker Solar Probe de la NASA ha remès a la Terra la imatge d’activitat solar presa més a prop de la nostra estrella per una missió espacial.

Aquesta foto de l’instrument WISPR (generador d’imatges de camp ampli per a la sonda solar) de Parker Solar Probe mostra una serpentina coronal, vista sobre l’extremitat est del Sol el 8 de novembre del 2018.

Les serpentines coronals són estructures de material solar dins de l’atmosfera del Sol, la corona, que usualment cobreixen regions de més activitat solar.

L’estructura fina de la serpentina és molt clara, amb almenys dos llamps visibles. Parker Solar Probe estava a aproximadament 27,1 milions de quilòmetres de la superfície del Sol quan va captar aquesta imatge.

L’objecte brillant a prop del centre de la imatge és Mercuri, i els punts foscos són el resultat de la correcció de fons.

En el seu compte de Twitter, la missió Parker Solar Probe assenyala que aquesta imatge del Sol ha sigut presa més a prop de la nostra estrella del que qualsevol nau espacial ha viatjat abans.

Notícies relacionades

La Parker Solar Probe serà la primera nau espacial a sobrevolar la corona solar. Aquest viatge determinarà l’estructura i dinàmica del camp magnètic de la corona, entendrà com la corona solar i el vent s’escalfen i acceleren, i determinarà els processos que acceleren les partícules energètiques.

 

Temes:

NASA