VIATGE A L'ESTACIÓ ESPACIAL INTERNACIONAL

La nau espacial Soiuz s'enlaira amb èxit després de l'accident de l'octubre

La nau ha sigut llançada aquest mateix dilluns des del cosmòdrom de Baikonur amb tres tripulants a bord

jcarbo46126208 soyuz181203145807

jcarbo46126208 soyuz181203145807 / Maxim Shipenkov

1
Es llegeix en minuts
Agencia EFE

La nau Soiuz MS-11, amb tres expedicionaris a bord, ha sigut llançada avui des del cosmòdrom de Baikonur rumb a l’Estació Espacial Internacional (EEI). És el primer vol espacial tripulat des del’accident de l’11 d’octubre passat sofert per una nau de la mateixa sèrie, la Soiuz MS-10, per un error al coet portador dos minuts després del seu llançament, sense que es produïssin víctimes entre els seus tripulants.

Minuts després del llançament, el CCVE va informar que la Soiuz MS-11 havia arribat a l’òrbita programada i havia iniciat el seu vol autònom cap a l’estació.

Aquest vol estava programat inicialment per al 20 desembre, però va haver de ser avançat degut a l’accident de l’11 d’octubre, el primer d’una nau d’aquesta sèrie en 35 anys. 

Passatgers a bord

A bord de la Soiuz MS-11, l’acoblament del qual a l’EEI està previst per a les 17.36 GMT, hi viatgen el cosmonauta rus Oleg Kononenko, l’astronauta canadenc David Saint-Jacques i la nord-americana Anne McClain.

Els astronautes Anne McClain, Oleg Kononenko i David Saint-Jacques abans de l’enlairament / Kirill KUDRYAVTSEV / AFP 

Notícies relacionades

La plataforma orbital arribarà després de donar tres voltes a la Terra i serà rebuda pel comandant Alexander Gerst de l’Agència Espacial Europea, l’enginyera de vol de la NASA Serena Auñón-Chancellor i el també enginyer de vol de Roscosmos, l’agència espacial russa, Serguei Prokópiev.

L’Estació Espacial Internacional (EEI) és un projecte de més de 150.000 milions de dòlars en què participen 16 nacions. Actualment està integrada per 14 mòduls permanents i orbita a una velocitat de més de 27.000 quilòmetres per hora a una distància de 400 quilòmetres de la Terra.