L'estació espacial Tiangong 1 cau al Pacífic sud

La part més gran de la nau s'ha desintegrat en la seva reentrada a l'atmosfera

china

china / AP

1
Es llegeix en minuts

L'estació espacial xinesa Tiangong 1 ha fet la seva reentrada a l'atmosfera cap a les 05.15 hores d'aquest dilluns i ha caigut a la regió central del Pacífic sud, segons ha anunciat l'Oficina de Vols Espacials Tripulats (CMSEO, sigles en anglès).

La part més gran de la nau s'ha desintegrat en la seva reentrada a causa de l'elevada calor generada pel fregament amb l'atmosfera durant la seva caiguda, ha afegit l'organisme, citat per l'agència oficial xinesa de notícies Xinhua. Els càlculs sobre la zona i l'hora de la reentrada han variat àmpliament en les últimes hores ja que el laboratori espacial estava fora de control i sense comunicacions, per la qual cosa totes les estimacions eren aproximades. El seguiment de les agències espacials de tot el món s'ha realitzat per radar.

La CMSEO ja havia avançat que les possibilitats que algun fragment no desintegrat caigués en una zona habitada i causés danys o víctimes eren mínimes.

Notícies relacionades

El Tiangong 1 (el nom del qual significa palau celestial), tenia 10 metres de llarg i pesava 8,5 tones, i havia sigut posat en òrbita el setembre del 2011. Després de ser visitat per sis astronautes en dues missions espacials xineses, el 2012 i el 2013, va portar a terme tasques d'investigació fins que va quedar fora de servei el 2016.

El setembre del 2016 la Xina va llançar la seva nova estació espacial, la Tiangong 2, que entre l'octubre i el novembre va acollir la seva primera missió tripulada amb dos astronautes. El gegant asiàtic té previst començar el 2019 la construcció d'una estació espacial composta per diversos mòduls, la finalització de la qual està prevista per al 2022.