Els insectes tornen al Tour

Els insectes tornen al Tour
2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Hi ha petites notícies que es converteixen en enormes informacions, coses que de vegades no tenen una aparent importància però que donen sentit a la vida. Fa un any que estic molt preocupat amb els insectes. Reconec que el meu fort són les bicis, entre alguna altra cosa, i que de medi ambient gairebé no hi entenc gens, però que facis, com el 2022, un viatge amb cotxe de Barcelona a Copenhaguen per acudir a la sortida del Tour i que a l’arribar gairebé puguis passar la llengua, sense que faci fàstic, pel parabrisa del cotxe, és una cosa molt preocupant i que t’arriba a qüestionar que ja no hi ha insectes sobrevolant les autopistes i les prades limítrofes.

Doncs tinc una bona notícia per donar i que, per descomptat, li encantarà a la meva companya Valentina Raffio. Han tornat. No sé on es van amagar l’any passat, però el Tour de França torna a tenir un sentit amb aquests petits bitxos que al morir t’obliguen de tant en tant a parar en una autopista i netejar el vidre perquè altrament no hi veus tres dalt d’un burro.

En la Vuelta va passar igual

El 2022, el Tour va sortir de Dinamarca i al fer el viatge amb cotxe no hi havia ni un cadàver d’insecte enganxat al parabrisa. Res de res. ‘Rien de rien’. I així vam seguir tota la cursa quan va entrar en territori francès. Però el que encara va ser més alarmant, un mes més tard, ja a la Vuelta, des de la Rioja Alavesa fins a les terres de Còrdova, els insectes també van desaparèixer de la faç del món ciclista.

Notícies relacionades

Ara torna a ser diferent. De Barcelona a Bilbao –fent escala a Logronyo, petita i encantadora ciutat– per acudir a la sortida del Tour va ser necessari parar dues vegades en una àrea de descans per procedir a la neteja del parabrisa. ¡Al·leluia! No sé si és que estem fent una cosa bona en la lluita contra el canvi climàtic, tot i que alguns ho neguin i es presentin a les urnes, o simplement que l’any passat els insectes s’havien declarat en vaga.

Una bona notícia

I una altra dada. El 2022 amb prou feines hi va haver corredors que van baixar fins al cotxe mèdic, un descapotable que se situa a la part posterior del pilot per donar assistència als ciclistes, sol·licitant una pomada que els calmés el dolor per una picada d’insectes. Altres coses els podien fer mal, però vespes, abelles i tàvecs van deixar tranquils els corredors. Aquest any caldrà estar pendent del comunicat mèdic que l’organització del Tour entrega al final de les etapes per veure com està la situació, però al final pot resultar que la informació d’una picada a un ciclista, resolta sense grans problemes, igual es converteix en una bona i esperançadora notícia mirant al futur d’un planeta que, la veritat, no cuidem gaire.

Temes:

Tourmalet