Tenia 51 anys

Mor el ciclista Davide Rebellin, atropellat per un camió

  • Feia només un mes que s’havia retirat com a corredor professional després de 30 anys en actiu.

  • Al seu palmarès hi figuraven victòries en curses com la Lieja-Bastogne-Lieja o la París-Niça.

Mor el ciclista Davide Rebellin, atropellat per un camió

AGENCIAS

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

La vida moltes vegades resulta un punyeter desastre. 30 anys com a professional, els últims 10 repetint cada dia que no hi havia res més encantador que muntar en bici, competir per plaer, i que, si se sentia a gust, per què havia de mirar el carnet d’identitat i retirar-se. Davide Rebellin, de 51 anys, corredor en actiu fins fa poc més d’un mes, ha mort aquest dimecres atropellat per un camió que pel que sembla ni l’ha vist i ha sumit el ciclisme italià en una profunda tristesa.

Rebellin era un clàssic, un corredor que al cap d’uns mesos de no sentir parlar d’ell feia que qualsevol es preguntés si continuava en actiu. Era de la vella escola, enemic de les curses de tres setmanes, ja que en tres dècades només va disputar dues vegades el Tour, dues el Giro i cinc la Vuelta, tot i que la majoria de les vegades abandonava molt abans de l’última etapa. I potser és el ciclista que més anys ha estat en actiu, tot i que va viure la seva millor etapa com a corredor a finals del segle passat i durant la primera dècada de l’actual.

La medalla perduda

I, com que era de la vella escola, també va tenir una relació maleïda amb el dopatge, que li va costar la medalla de plata que va aconseguir en la prova de ruta dels Jocs Olímpics de Pequín, el 2008, quan va ser batut en l’esprint final per l’asturià Samuel Sánchez. Mesos després el laboratori va confirmar que havia aconseguit la segona plaça amb CERA, una variant de l’EPO, a les venes, per la qual cosa va ser castigat.

Era un clàssic en tot i les clàssiques eren la seva divina inspiració. El 2004 va ser quan va guanyar Amstel Gold Race, Flecha Valona i Lieja-Bastogne-Lieja de cop en un màgic mes d’abril. Va mirar també de lluitar pel jersei de l’arc de Sant Martí i per altres triomfs en curses d’un dia o voltes d’una setmana. Al seu palmarès també hi figuren, entre 70 victòries, la París-Niça o la Tirrè-Adriàtic.

Va debutar el 1992

Notícies relacionades

Quan es va retirar, a l’octubre, en una cursa de la nova moda del ciclisme, el ‘gravel’, amb les noves bicis amb fisonomia de carretera, però adaptades a la terra, va dir que continuaria sortint en bici però sense la pressió d’haver de marcar-se el ritme i la constància necessaris per continuar aguantant el fort ritme d’un pilot. Va ser a la Veneto Classic.

Aquest dimecres ha agafat la bici com havia fet des de molt abans que debutés com a professional l’agost del 1992, cinc dies abans de complir els 21 anys. Ha sigut a prop de Vicenza, a Montebello Vicentino. L’ha atropellat un camió que pel que sembla ni l’ha vist, tot i que els carrabiners investiguen si el conductor ha fugit, cosa que desgraciadament ocorre no només a Itàlia, sinó en accidents similars en altres llocs d’Europa.