Ciclisme

Etapa 1 de la Vuelta a Espanya 2022: recorregut, perfil i horari d’avui

Els corredors disputaran una contrarellotge per equips als carrers d’Utrecht per dilucidar el primer líder

Etapa 1 de la Vuelta a Espanya 2022: recorregut, perfil i horari d’avui

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

Una contrarellotge per equips de 23,3 quilòmetres a les 18.30 hores serà el punt de partida de la 77a edició de la Vuelta a Espanya a Utrecht i la que permetrà imposar el primer mallot vermell.

Amb aquest inici de la Vuelta, Utrecht, que presumeix de ser una de les grans capitals mundials de la bicicleta, es converteix en la primera ciutat que ha acollit als seus carrers la sortida de les tres grans, Giro (2010) i Tour (2015).

Aquesta serà la 31a ocasió en què la carrera espanyola programa en el seu itinerari una contrarellotge en la modalitat per equips, i la divuitena en què serveix per donar el tret de sortida.

L’última lluita contra el rellotge per equips va ser en l’edició del 2019, l’última abans de la pandèmia que ho ha trastocat gairebé tot, que va tenir lloc a les espectaculars salines de Torrevella (Alacant) en què es van imposar els kazakhs de l’Astanà, ara en les seves hores més baixes.

Els equips sortiran en intervals de quatre minuts i el primer a pujar al calaix serà el Burgos BH, i el seguirà IWG Intermarche-Wanty, per tancar amb Quick Step-Alpha Vinyl, Movistar i en últim lloc Jumbo Visma, equip del vigent guanyador, l’eslovè Primoz Roglic.

Per al director tècnic de la Vuelta, Fernando Escartín, serà una contrarellotge per equips una mica més llarga que les de les últimes edicions que recorrerà els carrers d’Utrecht per «les seves amples avingudes i sense complicacions tècniques».

Segons la seva opinió, no haurien de registrar-se «diferències importants» entre els equips dels principals favorits» un dia en què està convençut que «l’afició neerlandesa garanteix l’èxit de públic» al llarg de tot el recorregut.

Després de la sortida d’Assen el 2009, Utrecht és la segona ciutat neerlandesa que acull una sortida oficial de la Vuelta. A més, la carrera ha començat fora d’Espanya en dues ocasions més, Lisboa (Portugal) el 1997 i Nîmes (França) el 2017.

- Etapa 1: Utrecht - Utrecht (CRE) 19,3 km

Notícies relacionades

Hora de sortida: 18.30 hores

Hora prevista d’arribada: 20.22 hores.