Negatius tots els resultats de covid efectuats en el Tour

  • La uci comunica que per ara no hi ha contagis en la cursa, que aquest dilluns celebra jornada de descans

Negatius tots els resultats de covid efectuats en el Tour

ASO / PAULINE BALLET

1
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Dilluns al sol dels Alps, entre Châtel i Morzine, i sense contagis en el pilot. Malgrat l’enorme preocupació que hi havia, sobretot des que diumenge es va haver de retirar per covid el ciclista francès Guillaume Martin, les proves efectuades als ciclistes participants en el Tour han donat un resultat negatiu, així que dimarts es reprendrà la prova sense contratemps a causa d’una pandèmia que es resisteix a dir adeu.

«D’acord amb el reglament establert per la Unió Ciclista Internacional (uci) en el context de la pandèmia de coronavirus, tots els ciclistes que participen en el Tour van ser analitzats durant la nit del diumenge 10 de juliol. Totes les proves van donar un resultat negatiu», informa la federació internacional en un comunicat oficial.

Notícies relacionades

L’uci recorda que en interès de la salut de tots els corredors i membres dels equips s’ha de mantenir el distanciament físic i utilitzar la mascareta als llocs públics. En el cas d’aparèixer un positiu, el corredor no està obligat a retirar-se, sinó que els metges valoraran el seu estat de salut i sobretot la càrrega viral que pot transmetre i a partir d’allà determinar si pot seguir o no en carrera.

El Tour es reprèn aquest dimarts amb una etapa de muntanya entre Morzine i Megève, de 148,5 quilòmetres, amb quatre ports de muntanya. L’últim serà la pujada a l’heliport de Megève, considerada de segona categoria.