Aquest dijous

A judici la dona que va provocar la gran caiguda del Tour

  • L’aficionada francesa, de 31 anys, s’enfronta a un any de presó i a una multa de 15.000 euros.

A judici la dona que va provocar la gran caiguda del Tour

EL PERIÓDICO

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

La jove de 31 anys, que el 26 de juny durant la primera etapa del Tour va provocar una caiguda massiva, serà jutjada aquest dijous per un tribunal a la ciutat francesa de Brest, a la Bretanya francesa. La dona va ser processada per «posar en perill altres persones» i per «lesions involuntàries» que van causar als accidentats una incapacitat laboral no superior als tres mesos, segons informen diversos mitjans regionals francesos.

La identitat de la causant de l’accident mai s’ha fet pública, només l’edat, el sexe i la zona de residència, a la Finisterre bretona. La dona, segons les mateixes fonts, s’enfronta a una multa de 15.000 euros i a un any de presó.

El 26 de juny discorria amb certa tranquil·litat la primera etapa del Tour, guanyada per Julian Alaphilippe, quan, a 45 quilòmetres de la meta, a la localitat de Sizun, una noia va trencar la línia de seguretat dels espectadors per mostrar un cartell, escrit en alemany, per saludar els seus avis, ja que aquests eren originaris d’aquesta part d’Europa. En aquell moment, el pilot circulava a gran velocitat. El corredor alemany Tony Martin, que ha anunciat recentment la seva retirada, va ser el primer a caure i va arrossegar un importantíssim grup de corredors. Entre els més perjudicats hi va haver el corredor alemany Jasha Sütterlin (DSM) i el català Marc Soler (Movistar), que va acabar l’etapa tot i que va arribar a la meta amb els dos braços trencats. La noia havia escrit en alemany «‘¡Ve opi-omi’», que significa ‘¡Som-hi, avi-àvia!’.

La noia, pocs dies després de l’accident, es va entregar a la policia. «Era un missatge carinyós dirigit als seus avis, que són aficionats inqüestionables al ciclisme i seguidors del Tour», van explicar al juliol les autoritats franceses després de la detenció de la dona, que vestia un impermeable groc i una gorra verda en el moment de causar l’accident, que va provocar un gran enrenou mediàtic i moltes crítiques per la seva acció durant els primers dies de disputa del Tour. Les imatges de l’accident van fer la volta al món.

La versió de la defensa

Notícies relacionades

Després d’entregar-se a la policia, concretament es va presentar voluntàriament a la gendarmeria de la localitat de Landerneau, l’aficionada va mostrar la seva angoixa i la vergonya per l’«estupidesa», segons les seves paraules, del seu acte.

La defensa, segons el diari francès ‘Ouest France’, al·legarà la mala organització i la falta de seguretat de la cursa per intentar la rebaixa de la multa i la petició de presó que sol·licita la Fiscalia francesa.