LA RONDA CATALANA

L’anàlisi de les set etapes de la Volta

La prova comença aquest dilluns a Calella i finalitzarà diumenge a Barcelona

L’anàlisi de les set etapes de la Volta
2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

El guanyador de la Volta 2021, l’edició número 100 de la ronda catalana, esn coneixerà el diumenge 28 de març, a Montjuïc després de set etapes en què es combina el pla i la muntanya amb al·licients pràcticament cada dia, incloent la contrarellotge que es farà a Banyoles. Aquesta és l’anàlisi de les set etapes.

Primera etapa. Calella-Calella, de 178,4 quilòmetres

Es tracta d’una inauguració de mitja muntanya, en una jornada que ja és un clàssic al recorregut de la Volta d’aquests últims anys. Tret que hi hagi una escapada com la que va protagonitzar Thomas de Gendt a l’edició del 2019 (quatre victòries d’etapa en quatre edicions diferents), la cita amb el Montseny només serveix perquè alguns corredors que encara estan en una fase molt inicial de rodatge es despengin i arribi a Calella un pilot fraccionat però amb un vencedor que es decideixi a l’esprint. Els obstacles muntanyosos del dia són les Guilleries i Santa Fe del Montseny, habituals als recorreguts de molts cicloturistes barcelonins.

Segona etapa. Banyoles-Banyoles, de 18 quilòmetres

La Volta recupera la contrarellotge individual, una especialitat que aquests últims anys l’organització havia evitat. No obstant, l’etapa servirà perquè ja es pot començar a desembussar la classificació general. Atenció especial mereixerà el ciclista portuguès João Almeida, de només 22 anys, i que ja es va destapar al Giro com un magnífic contrarellotgista.

Tercera etapa. Canal Olímpic-Vallter 2000, de 203,5 quilòmetres

El Pirineu arriba ja a la tercera etapa, la més llarga de l’edició 100 amb un port del que s’espera que ni la neu ni el vent impedeixin l’ascens dels ciclistes. Es tracta d’una jornada que es decidirà a l’única pujada important on possiblement arribarà una fuga consentida amb alguns minuts de diferència.

Quarta etapa. Ripoll-Port Ainé, de 166,5 km

L’etapa reina de l’edició 100 de la Volta inclou l’ascensió a la collada de Toses i el Port del Cantó abans d’afrontar la pujada final i decisiva a Port Ainé. El ciclista que en surti líder té moltíssimes opcions de guanyar diumenge la carrera. I possiblement sigui també el guanyador de l’etapa.

Cinquena etapa. La Pobla de Segur-Manresa, de 201,5 km

Molt perill contempla l’ascensió a Montserrat, on algun corredor aguerrit i que es trobi molt a prop de la general pot mirar de sorprendre el líder de la carrera abans de l’arribada a Manresa. Així mateix, Montserrat ha de liquidar qualsevol opció a un esprint a la meta de la capital del Bages.

Sisena etapa. Tarragona-Mataró, de 193 km

Etapa molt complicada de controlar per a l’equip del líder i on, si vol algun dels favorits, hi pot haver un xafarranxo general. Si els líders de la Volta s’agafen la penúltima etapa amb certa tranquil·litat llavors hi haurà fuga victoriosa a la vista. Jornada trencacames amb l’alt del Collet per mirar de donar un ensurt a la classificació general abans d’arribar a Mataró.

Setena etapa. Barcelona-Barcelona, de 133 km

Notícies relacionades

El tradicional recorregut pel parc de Montjuïc tancarà l’edició 100 de la Volta amb la pujada al castell per animar la carrera amb constants atacs, que normalment no arriben a bon port, però sí que activa l’emoció fins a l’última volta.

(*) La Volta, a causa de la pandèmia, se celebrarà a porta tancada i no es permetrà l’accés del públic ni a les arribades ni a les sortides.