La París-Niça comença amb mesures dràstiques contra el coronavirus

L'alemany Schachmann guanya la primera etapa, sense rodes de premsa, autògrafs, 'selfies' ni bidons a les cunetes

jmexposito52686049 bora   hansgrohe german rider maximilian schachmann  r  cele200308165948

jmexposito52686049 bora hansgrohe german rider maximilian schachmann r cele200308165948 / ALAIN JOCARD

2
Es llegeix en minuts
José María Expósito

La  París-Niça  ha començat aquest diumenge a Plaisir amb  mesures dràstiques per prevenir contagis per coronavirus  en el pilot. L'alemany  Maximilian Schachmann  (Bora) és el primer líder d'una carrera amb què s'obre el calendari de proves World Tour en territori europeu i de la qual diversos equips s'han absentat per evitar riscos. 

A la sortida de l'etapa els aficionats  no s'han pogut acostar als autocars  dels equips, i els ciclistes tenien ordre de quedar-s'hi el màxim temps possible (ni tan sols havien de passar pel control de firmes). Fer-se  fotografies  amb els fans o firmar  autògrafs  han sigut accions proscrites, com donar la mà o llançar els bidons buits a la cuneta. Dissabte tampoc hi va haver conferència de premsa prèvia a la carrera, com aquest diumenge no hi ha hagut zona mixta després de l'etapa ni roda de premsa del guanyador i primer líder, que únicament va concedir una breu entrevista.

L'organització va redistribuir els equips de manera que com a màxim n'hi hagi dos allotjats en un mateix hotel cada nit durant la setmana de carrera. Set equips World Tour han optat per no participar en la 'Carrera del Sol', per la qual cosa l'ASO va decidir convidar-ne uns altres dos (B&B Hotels-Vital Concept i Circus-Wanty Gobert) i que es passés de 7 a 8 integrants.

Les estrelles presents

Notícies relacionades

La baixa més destacada és sens dubte la del vigent campió de la París-Niça (i del Tour de França), el colombià Egan Bernal, en el seu cas també a l'estar de dol el seu equip per la mort del director esportiu de l'Ineos, Nicolas Portal. Algunes de les figures més destacades a la sortida han sigut  Julian Alaphilippe, Nairo Quintana, Thibaut Pinot, Peter Sagan, Romain Bardet i Warren Barguil.

Els dos últims van patir aquest diumenge una  caiguda  que va fer perillar la seva continuïtat en la carrera, tot i que van poder reprendre la ruta i creuar la meta en un  dia amb pluja  resolt a la pujada al Neauphle-le-Chateau. Schachmann, Alaphilippe, Dylan Teuns i Tesj Benoot van arribar destacats i l'alemany va ser el més fort en l'esprint.

Temes:

Coronavirus