SIS MESOS PER TORNAR
Froome va perdre dos litres de sang després de la caiguda
«Necessitarà uns sis mesos per tornar», augura el cirurgià que l'ha operat

froome
El ciclista britànic Chris Froome, operat aquest dijous de les fractures de fèmur, colze i costelles que es va fer en la caiguda de dimecres passat mentre corria la contrarellotge del Dauphiné, trigarà sis mesos a recuperar el seu millor nivell, segons el cirurgià que va practicar la intervenció, Giorgio Gresta.
El cirurgià va revelar que Froome va perdre gairebé dos litres de sang a l’accident, però es va declarar optimista i pensa que el cap de files de l’equip Ineos “necessitarà uns sis mesos per tornar més fort que mai”, segons va dir al diari italià ‘La Gazzetta dello Sport’.
El doctor Gresta va revelar que Froome va arribar “conscient i reactiu” a l’hospital on el va operar juntament amb el metge francès Remi Philippot. “[Froome] se sentia molt optimista tot i que les lesions no eren senzilles. Estava determinat a tornar a córrer i tornar a la competició, i des del punt de vista mèdic no hi ha problema: pot recuperar-se de totes les seves lesions. A Saint-Étienne som a l’avantguarda, diversos esportistes han vingut a nosaltres per recuperar-se de les seves ferides. Froome va tenir mala sort en la caiguda, però va tenir sort de venir aquí”, va observar el metge.
Quatre hores per al fèmur
La lesió més complicada va ser la complexa fractura oberta del fèmur dret que li va practicar el doctor Philippot. “Va durar quatre hores. L’operació del colze va durar 40 minuts i després va quedar-se en cures intensives a causa de la naturalesa de les ferides, el volum de sang que va perdre i la delicada operació”, va explicar.
La seva recuperació, va advertir el metge, “dependrà del seu desig de lluitar, però sembla molt motivat. Necessitarà sis mesos per tornar més fort que mai”, va assegurar.
El ciclista, de 34 anys, va caure a la part final del reconeixement a Alvèrnia-Roine-Alps quan anava a 55 km/h i va ser traslladat primer a l’hospital de Roanne i després a l’Universitari de Saint-Étienne, on va ser operat.
- Apagada Red Eléctrica sospita d'una desconnexió massiva de plantes solars abans de l'apagada
- Andrés Iniesta: "No sempre tot és bonic, ni per a mi ni per a ningú"
- Lluita contra el frau Hisenda et vigila: aquesta és la quantitat màxima que pots pagar en efectiu
- Habitatge Gonzalo Bernardos avisa els espanyols: «Els que es vulguin comprar una casa s’han d’afanyar»
- Energia Red Eléctrica ja va alertar al febrer del risc de "desconnexions severes" de llum pel 'boom' de les renovables
- Nova instrucció als registres El Govern aprova una instrucció per fer efectiva la prohibició dels ventres de lloguer
- Successos Un piròman provoca nou incendis en mitja hora a Cambrils i deixa danys en comerços i restaurants
- Conseqüències de l’apagada El Govern té un pla b amb reserves de gasoil per si hi ha una altra apagada
- Entrevista Joan Gabriel Bergas, catedràtic en Enginyeria Elèctrica de la UPC: "Són set 'barcelones' que van caure de cop"
- PRIMER DE MAIG ¿Per què l'1 de maig és el Dia del Treball?