SIS MESOS PER TORNAR

Froome va perdre dos litres de sang després de la caiguda

«Necessitarà uns sis mesos per tornar», augura el cirurgià que l'ha operat

froome

froome

1
Es llegeix en minuts

El ciclista britànic Chris Froome, operat aquest dijous de les fractures de fèmur, colze i costelles que es va fer en la caiguda de dimecres passat mentre corria la contrarellotge del Dauphiné, trigarà sis mesos a recuperar el seu millor nivell, segons el cirurgià que va practicar la intervenció, Giorgio Gresta.

El cirurgià va revelar que Froome va perdre gairebé dos litres de sang a l’accident, però es va declarar optimista i pensa que el cap de files de l’equip Ineos “necessitarà uns sis mesos per tornar més fort que mai”, segons va dir al diari italià ‘La Gazzetta dello Sport’.

El doctor Gresta va revelar que Froome va arribar “conscient i reactiu” a l’hospital on el va operar juntament amb el metge francès Remi Philippot. “[Froome] se sentia molt optimista tot i que les lesions no eren senzilles. Estava determinat a tornar a córrer i tornar a la competició, i des del punt de vista mèdic no hi ha problema: pot recuperar-se de totes les seves lesions. A Saint-Étienne som a l’avantguarda, diversos esportistes han vingut a nosaltres per recuperar-se de les seves ferides. Froome va tenir mala sort en la caiguda, però va tenir sort de venir aquí”, va observar el metge.

Quatre hores per al fèmur

La lesió més complicada va ser la complexa fractura oberta del fèmur dret que li va practicar el doctor Philippot. “Va durar quatre hores. L’operació del colze va durar 40 minuts i després va quedar-se en cures intensives a causa de la naturalesa de les ferides, el volum de sang que va perdre i la delicada operació”, va explicar.

Notícies relacionades

La seva recuperació, va advertir el metge, “dependrà del seu desig de lluitar, però sembla molt motivat. Necessitarà sis mesos per tornar més fort que mai”, va assegurar.

El ciclista, de 34 anys, va caure a la part final del reconeixement a Alvèrnia-Roine-Alps quan anava a 55 km/h i va ser traslladat primer a l’hospital de Roanne i després a l’Universitari de Saint-Étienne, on va ser operat.

Temes:

Chris Froome