accident a França

Chris Froome es perd el Tour després d'una caiguda greu a la Dauphiné

El ciclista britànic s'ha fet una fractura oberta de fèmur i estarà "molt de temps sense competir», segons Brailsford, mànager del seu equip

chris-froome-dauphine

chris-froome-dauphine

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea

Chris Froome es perdrà la pròxima edició del Tour, que comença el 6 de juliol a Brussel·les, després de patir una caiguda greu aquest dimecres mentre reconeixia el recorregut de la contrarellotge del Critèrium del Dauphiné. Dave Brailsford, mànager de l’Ineos (actual denominació del desaparegut Sky), ha comentat a diversos enviats especials a la cursa que el seu cap de files es passarà "molt de temps" sense competir. Froome va impactar a gran velocitat contra un mur, en una zona de descens, i es va fer una fractura oberta de fèmur. Així mateix, France Presse també afirma que el quatre vegades guanyador del Tour pot tenir altres lesions importants, sobretot a un colze.

El corredor va ser evacuat en helicòpter a un hospital de Saint-Étienne, on es trasllada la dona de Froome per estar al costat del seu marit, segons ha explicat des del compte oficial de Twitter del ciclista. Brailsford va ser el primer a confirmar la baixa segura del seu cap de files per al Tour, en el qual aspirava a una cinquena victòria. Ha guanyat les edicions del 2013, el 2015, el 2016 i el 2017. Així mateix, va ser segon el 2012 i tercer l’any passat, edició que va guanyar el seu company d’equip Geraint Thomas, que es penjarà el dorsal número u de la prova.

Notícies relacionades

Pel que sembla, Froome es trobava en el quilòmetre 11 de la contrarellotge, just quan acabava l’únic tram amb un fort pendent de l’etapa. Anava amb la bicicleta de contrarellotge i una ràfega molt forta de vent l’ha desequilibrat i ha xocat contra un mur. Inicialment va ser evacuat del lloc de l’accident per una ambulància dels bombers, el cos d’assistència que sol cobrir les emergències de trànsit a França.

"Accident molt greu"

"Tot va passar en una part descendent, a gran velocitat. S’ha colpejat contra un mur, és un cop important. L’ambulància va intervenir ràpidament i el va atendre fins que va arribar un helicòpter per traslladar-lo a Saint-Éteinne", va dir Brailsford a la televisió pública francesa. "És un accident molt greu. Està clar que no podrà estar en condicions per a la sortida del Tour, aquesta lesió necessita un temps de curació força llarg", va afegir el mànager del conjunt ciclista.