accident a França

Froome necessitarà 6 mesos de recuperació, segons el metge del Tour

El corredor britànic, operat dimecres a la nit, continuarà a la unitat de cures intensives de l'hospital de Saint-Étienne fins dissabte

helicoptero-2

helicoptero-2 / ANNE-CHRISTINE POUJOULAT (AFP)

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea

Chris Froome, greument lesionat dimecres al caure mentre inspeccionava la contrarellotge de la Critèrium del Dauphiné, no podrà tornar a competir almenys en sis mesos, segons l’estimació de Gilbert Vernier, metge del Tour, en declaracions al diari 'L’Équipe'. Aquest especialista considera, no obstant, que el quatre vegades guanyador de la ronda francesa, podrà tornar l’any que ve al màxim nivell "sempre i quan no hi hagin complicacions, com ara infeccions o pèrdua de massa òssia". El facultatiu cita com a precedent el cas d’Alexandre Vinokurov, avui mànager del conjunts Astana, i que sent corredor es va fracturar el fèmur en una caiguda durant el Tour del 2011. Un any més tard es va proclamar campió olímpic a Londres i va posar fi a la seva carrera esportiva.

El corredor britànic va impactar a gran velocitat durant un descens mentre entrenava sobre el traçat de la crono del Dauphiné. Anava amb alguns companys de l’Ineos que asseguren que Froome va tenir la mala sort de ser arrossegat per una ràfega de vent just en el moment en què va treure una de les mans del manillar per mocar-se. Dimecres a la nit va ser operat de les fractures a l’hospital de Saint-Étienne, on s’estarà fins dissabte en cures intensives per passar després a planta, segons va informar France Presse Rémi Philipot, el cirurgià que el va intervenir de la fractura oberta de fèmur, la més delicada. Un altre especialista, Giorgio Gresta, es va fer càrrec de l’operació al colze. 

Les lesions

Notícies relacionades

Froome es va fracturar el fèmur i el colze drets així com diverses costelles del mateix costat del cos. Si es compleixen els pronòstics del metge del Tour, el corredor britànic no estarà recuperat fins a principis de l’any que ve, i per això ja no tornaria a l’activitat aquesta temporada. Al marge del Tour també es perdrà la Vuelta que no estava ni de bon tros descartada per al ciclista britànic i el Mundial de Yorkshire, en què se suposava que participaria a causa que se celebrava en territori anglès.

Als 34 anys, assumeix la lesió més important de la seva carrera esportiva però hi ha precedents que demostren l’habitual constància i afany dels corredors per recuperar-se després de caigudes importants. Al marge del cas citat de Vinokurov també convé recordar el d’Alejandro Valverde  que 14 mesos després del seu greu accident al Tour del 2017, on es va destrossar el genoll esquerre, es va proclamar campió del món.