estrella de la prova

Dumoulin abandona el Giro

El guanyador de la ronda italiana del 2017 i segon classificat l'any passat deixa la carrera després de la caiguda tinguda dimarts

segea48160073 team sunweb rider netherlands  tom dumoulin  2nd l  enters a190515182740

segea48160073 team sunweb rider netherlands tom dumoulin 2nd l enters a190515182740 / LUK BENIES

1
Sergi López-Egea

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

Tom Dumoulin ha abandonat el Giro 2019 durant el recorregut neutralitzat, el que portava els corredors des de la zona de sortida fins al quilòmetre zero, durant el qual no corre el temps. El ciclista holandès va voler posar-se a prova abans de prendre la decisió definitiva. "El problema és el genoll, que està molt inflamat. Però no vull deixar-ho, sense abans provar-me", va declarar el líder del Sunweb a la sortida de Frascati, segons ha indicat el Giro a través del seu servei de premsa. Aquest dimecres, sota la pluja, es disputa la cinquena etapa, de només 140 quilòmetres, amb meta a Terracina.

Dumoulin va caure dimarts, a falta de gairebé sis quilòmetres per a la conclusió de la quarta etapa de la ronda italiana, que va guanyar el ciclista equatorià del Movistar Richard Carapaz. Va ser un dels implicats en una caiguda massiva, en la qual també es va lesionar Dani Navarro, que va haver de ser conduït a l’hospital amb una fractura a les costelles, a l’espatlla i un pneumotòrax. Dumoulin va arribar a la meta auxiliat pels seus companys i amb la cama esquerra ensangonada, quatre minuts més tard que el primer, fet que ja l’havia apartat de tota possibilitat de guanyar la prova. Després va acudir als serveis mèdics de la carrera per sotmetre’s a proves radiològiques que van determinar que no tenia cap fractura. Per aquesta raó, va optar per marxar.

Té temps per al Tour

El 2017 va ser el guanyador del Giro i l’any passat va acabar segon per darrere de Chris Froome. Després de la ronda italiana va disputar el Tour i allà va tornar a ocupar la mateixa plaça en la classificació general per darrere de Geraint Thomas i per davant de Froome. També va ser segon en el Mundial de contrarellotge i quart en el de ruta que va guanyar Alejandro Valverde.

En principi, no hi hauria d’haver complicacions en la seva recuperació, ja que no hi ha cap fractura. Per tant, Dumoulin s’hauria de centrar ara en la preparació del Tour, en què serà un dels grans favorits per al triomf final.