primer triomf de l'any

Jesús Herrada, del Cofidis, s'imposa al Challenge de Mallorca

El corredor de Conca triomfa al santuari de Sant Salvador en una jornada inaugural marcada per la caiguda de Landa

jesus-herrada

jesus-herrada

1
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea / Barcelona

Jesús Herrada no podia començar millor la temporada ciclista 2019. Amb festa grossa. Amb una victòria en solitari al santuari de Sant Salvador, a dalt de Felanitx, la terra del mític Guillermo Timoner, ha inaugurat l’any el ciclista del Cofidis, el corredor de Mota del Cuervo que fa dos anys va ser campió d’Espanya i la temporada passada líder durant dues jornades de la Vuelta.

Ell sap, com el seu equip, com la resta de competidors, que un triomf en una carrera professional, sigui la que sigui, costa i es paga car, ningú regala res. Per això, inaugurar el calendari espanyol amb un triomf és una cosa magnífica per a un ciclista que afronta el curs acabat de començar amb l’objectiu d’intentar destacar a la Vuelta. Tambéha sigut la seva primera victòria amb el mallot del conjunt Cofidis, que el va fitxar el 2018 després d’haver crescut i haver-se fet professional al Movistar. Ara, amb 28 anys, ja està en plenitud com a corredor professional. Ell és un dels tres ciclistes espanyols que formen part de la nòmina del Cofidis, juntament amb el seu germà José iLuis Ángel Maté, 'El Lince'.

L’accident

Notícies relacionades

La jornada inaugural de la prova mallorquina també ha estat marcada per una caiguda múltiple que es va produir a 19 quilòmetres de la meta. Un dels corredors més mal parats va ser Mikel Landa que va ser traslladat a l’hospital amb una possible fractura de clavícula. 

El ‘challenge’ consta de cinc jornades, però són independents, ja que cada una d’elles atorga una victòria individual, ja que no existeix de forma oficial una classificació general; entre altres coses perquè les figures que van a Mallorca i que hi fan la primera concentració de la temporada, com el campió del món Alejandro Valverde, no estiguin obligades a fer la sortida en els cinc dies de competició.