UNA JOVE ESTRELLA

Enric Mas, la perla de Mallorca que serà líder en la Vuelta

El corredor d'Artà, de només 23 anys, serà el cap de files del Quick Step en la ronda espanyola, on arriba després de ser designat per Contador com el seu successor

enric-mas-foto-vasca

enric-mas-foto-vasca

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Fa cara de gran, però encara no ha fet els 24 anys. I encara no en fa un que Alberto Contador el va designar com el seu successor. Enric Mas (Artà, Mallorca, 1995) té ànima d’escalador, de vell escalador, dels que enamoren gràcies a les seves arrencades a les muntanyes, els que quan escalen les muntanyes sembla que ho facin per autopistes sense que importi el peatge dels percentajes. El Quick Step, el seu grandiós equip, l’ha designat com a cap de files per a la Vuelta i ell espera no defraudar per ser un dels grans animadors de la ronda espanyola que comença dissabte dia 25 a Màlaga.

Si se cita el nom de Miguel Induráin cal recordar una anècdota seva. Fa uns quants anys acompanyava a les carreres ciclistes el seu fill gran, Miguel com ell, que va voler seguir els passos del pare abans d’enamorar-se dels triatlons. Els testos s’assemblen a les olles, pensaven els seguidors, els que s’acostaven al pentacampió del Tour i li preguntaven si el xaval seria tan bo com ell. I Miguel assenyalavaMas, només una miqueta més gran que el seu fill, i els deia a tots que aquest mallorquí espigat, gairebé sempre somrient, aquest, aquest era el bo.

Escapat a l’Angliru

Després el van recomanar per a l’equip de promeses impulsat per Contador i no va tardar res a guanyar-se l’afecte ciclista del madrileny, fins al punt que el va convidar a una concentració hivernal del Tinkoff, en aquell temps el seu equip. I així Mas va poder delectar-se pedalant per Sicília al costat de Contador Peter Sagan, una altra de les figures apuntades a la Vuelta.

Notícies relacionades

L’any passat va debutar en la carrera, sense pressió, amb un Quick Step que confiava en David de la Cruz –cap de files de l’Sky per a la ronda espanyola– però que alhora, sense responsabilitat per a la classificació general, li va donar llibertat de moviments, que aprengués l’art d’aquest esport colant-se en alguna fuga. I fins i tot es va atrevir a escapar-se a l’Angliru per davant de Contador, l’últim dia de glòria ciclista del madrileny. 

Fa un any va descobrir la Vuelta i ara torna com a líder en el Quick Step, el millor equip per a clàssiques però que sempre ha confiat en ell, sense presses, mentre Mas obsequiava les seves esquadres amb triomfs com l’aconseguit l’abril en l’etapa reina de la Vuelta al País Basc. “Potser arribo una mica baix de forma perquè vaig haver d’estar aturat una setmana, però aniré a la Vuelta motivat, amb ganes i a l’espera de donar-ho tot”. Tres setmanes carregades d’il·lusió esperen aquest jove mallorquí.