TRIOMF AL PIRINEU

Valverde aconsegueix la desena victòria de l'any i es mostra llest per al Tour

El ciclista murcià pren el comandament de la Ruta d'Occitània per davant d'un combatiu Dani Navarro

valverde

valverde

1
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Una altra al sarró. Faci sol o a través de l’espessa boira. I ja van 10 victòries des de començament d’any i 118 des dels temps pretèrits en què Alejandro Valverde va decidir fer-se ciclista professional, uns quants governs d’Espanya abans de l’actual. El ciclista murcià, després de dos mesos de descans, ha reprès la temporada a la renovada Ruta d’Occitània, la Ruta del Sud de tota la vida. I ho ha fet a tot just un sospir de l’inici del Tour (7 de juliol, dia de Sant Fermí) per demostrar, ahir, avui i sempre, que no ha perdut la fam per la victòria, que és una aposta segura i que, encara que altres puguin ocupar llocs més destacats a la candidatura per adjudicar-se el mallot groc als Camps Elisis, el seu nom mai s’ha de pronunciar en va.

Notícies relacionades

A Les Monts d’Olmes, al pur Pirineu, una muntanya no tan famosa com els ‘monuments’ més famosos i sota una boira espessa, Valverde es va imposar en la tercera etapa, la reina, de la Ruta d’Occitània, que acaba aquest diumenge. Es va alçar amb la victòria per davant d’un combatiu Dani Navarro (Cofidis) i es va vestir de líder; una samarreta més en el seu poder, una altra més per guardar al bagul de les relíquies.

Valverde està llest per al Tour, com ho estan, vist i demostrat a la Volta a Suïssa, que també acaba aquest diumenge, els seus dos companys d’equips, Nairo Quintana i Mikel Landa. I això no demostra cap altra cosa que un Tour que promet amb tres ciclistes –només podrà guanyar un, si és que ho aconsegueix, per descomptat– lluitant per la victòria. ¿Algú s’atreveix a descartar cent per cent al ciclista murcià?