NOVA MUNTANYA A LA RONDA ESPANYOLA

Només Contador aguanta Froome a la Vuelta a Espanya

El ciclista madrileny i el jersei vermell tornen a marcar la diferència aquesta vegada al Xorret de Catí

segea39812931 gra182  xorret de cat   alicante   26 08 2017   los ciclista170826185252

segea39812931 gra182 xorret de cat alicante 26 08 2017 los ciclista170826185252 / Javier Lizon

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Un forn sota dels tubulars, l’asfalt rugós i la bici que sembla no avançar. Alberto Contador, al capdavant del grup dels favorits, i Chris Froome, com sempre a la Vuelta, com si portés un vell motor dièsel al qual li costa arrencar, ¡ah, quan entra en rodatge!  Llavors no hi ha ningú, excepte el ciclista madrileny, que pugui seguir-lo. Cop a cop, segon a segon, ni un regal, a l’enemic ni aigua i potser, pujant pel Xorret de Catí, cim alacantí castigat per més de 30 graus, amb Contador convertit més en un aliat que no pas en un rival del jersei vermell.

Contador, com en la pujada a l’ermita de Santa Llúcia, com al Garbí, sempre és qui pren la iniciativa, qui trenca les hostilitats, qui aclapara i pega primer als adversaris de Froome. A tots, a Esteban Chaves, que sembla anar de més a menys, i a les dues estrelles italianes, Vincenzo Nibali i Fabio Aru, que no es rendeixen però que cedeixen davant la fúria de Contador, i també a David de la Cruz, que resisteix entre les figures. Contador pega primer i com si hi posés els condiments serveix l’àpat de la Vuelta a Froome, que només ha de rematar.

Froome sap que Contador no es rendirà i Contador sap que arribarà fins al podi si segueix així, sense perdonar un sol dia, però sense presses. Però, ¿fallarà Froome? Potser el consol que li queda a Contador –distanciat sempre a més de tres minuts del corredor britànic– és que les presses de Froome per restar el màxim temps als rivals és perquè dubta de la seva resposta en la tercera setmana. Al Tour se li sol empatxar la fase final de la prova. I per aquesta raó tot el temps que tingui al sarró benvingut sigui.

UNA MICA D’AIRE

Hi va haver un moment, quan faltava poc per coronar el Xorret de Catí (amb prou feines quatre quilòmetres de pujada però amb rampes que arribaven gairebé a un 20% de desnivell), en què Contador va decidir agafar aire davant un Froome que semblava pujar propulsat per un motor forabord. «He decidit agafar una mica d’aire i abaixar tres o quatre pinyons (més velocitat a la bici) i he pogut tancar el forat», va explicar el madrileny.

Notícies relacionades

Contador lamenta la seva indigestió d’Andorra. «Ja ha quedat clar que va ser un miratge», va dir ahir. Ha quedat clar que la tragèdia del Principat, la que el marcarà tota la Vuelta, va ser com un malson d’una sola nit. Però, si bé sembla que pot retallar temps a la resta de favorits, només guanyaria la Vuelta davant una crisi monumental de Froome, cosa que ara sembla una circumstància impossible.

«No necessitava atacar, però marcar diferències sempre és bo. A poc a poc vaig guanyant temps i també sé que en algun moment Contador i jo haurem de col·laborar entre nosaltres», va celebrar Froome, el dictatorial equip del qual, l’Sky, va deixar sortir un cop més una fuga que no els inquietava, on hi havia el guanyador de dia Julian Alaphilippe.