LA TERCERA ETAPA DE LA VUELTA

Primer esprint a la Vuelta a Espanya amb un Movistar en plena crisi

Froome arriba a Tarragona com a líder de la ronda espanyola amb un Contador amb problemes digestius

segea39768319 gra165  t rrega  lleida  21 08 2017   el ciclista brit nico 170822180003

segea39768319 gra165 t rrega lleida 21 08 2017 el ciclista brit nico 170822180003 / Javier Lizon

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

¿Què passa en una etapa plana sense gaire èpica esportiva que es resol a l’esprint? Les històries que s’hi donen són variades; des del ciclista com Diego Rubio, que intenta sortir de l’anonimat gràcies a una fuga, passant per Alberto Contador, que segurament no sortiria a rodar si no estigués competint a la Vuelta pels seus problemes digestius, seguint amb la mala sort del Movistar i amb l’alegria de Matteo Trentin, que aconsegueix la primera victòria a l’esprint d’una Vuelta a Espanya que ahir va visitar Catalunya.

Era la típica jornada perquè els equips sense grans opcions en la classificació general, com el Caja Rural i el Cofidis, col·loquessin algun dels seus en l’escapada que figurava en el menú del dia. Un francès, Stéphane Rossetto, i un avilès, Diego Rubio, van buscar sense èxit una tarda de glòria. Curiosa la història de Rubio, un ciclista de 26 anys nascut a Navaluenga, el poble de Paco Mancebo. Un dia van passar per la seva escola els impulsors de la Vuelta Junior (la carrera que reuneix nens de totes les edats perquè corrin l’últim quilòmetre de les etapes de la ronda espanyola). S’hi va apuntar i gràcies a aquesta iniciativa va decidir fer-se corredor professional. I avui està disputant la Vuelta.

I era també l’etapa en què a Contador li tocava patir. No tindrà, per desgràcia, el potencial de cames d’abans, però tampoc era normal que es despengés tan aviat i amb tants corredors en el pilot. El madrileny va atribuir a una crisi estomacal el seu defalliment a Andorra i, camí a Tarragona, va córrer sense estar recuperat de la seva indisposició, encara que, tal com va dir, no renuncia a donar guerra en aquesta ronda espanyola que acaba de començar.

ORGANITZACIÓ EN CARRERA / També va ser el dia en què el Quick Step va tenir temps d’organitzar l’arribada, designar Trentin com el seu home ràpid per anotar-se el segon triomf, mentre el seu ciclista fort en la general, David de la Cruz, corria protegit pels seus gregaris, tal com va fer Chris Froome, el líder, sense que ningú inquietés el seu naixent regnat a la Vuelta.

Notícies relacionades

I va ser també la jornada en què es va tornar a evidenciar que la ronda espanyola tampoc serà la carrera de Movistar que, desgraciadament, sembla haver perdut el seu lloc en el gran grup des de la caiguda d’un Alejandro Valverde que intenta tornar a la competició el més ràpid possible.

Després de l’accident del corredor murcià en la primera etapa del Tour res ha sigut igual en el conjunt de Telefónica. Nairo Quintana va certificar el seu pitjor Tour i la direcció de l’equip va apostar per portar totes les seves promeses, encapçalades per Marc Soler, a la Vuelta. Va anar a la carrera, a part del català, amb els joves Richard Carapaz (equatorià), Jorge Arcas (d’Osca) i Antonio Pedrero (català). Potser massa responsabilitat per a ells. A la primera muntanya es van ensorrar per deixar l’equip amb la principal opció del colombià Carlos Betancur, ja que, a pocs quilòmetres de la meta de Tarragona, Dani Moreno, el veterà del grup i el més ben situat en la general, va caure i va travessar l’arribada a 1.50 minuts de Trentin. Queda carretera, però la situació sembla complicada per als joves del Movistar.