Frankje, el lloro de Scarponi, segueix esperant el seu amic desaparegut

La imatge de l'ocell esperant el ciclista mort commociona el món ciclista

loro-scarponi

loro-scarponi

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Els vídeos que penjava Michele Scarponiatropellat dissabte per una furgoneta al seu poble italià, Filattrato, eren la simpatia de la xarxa. Compartia amb els seus seguidors les imatges de 'Frankje', un lloro, un lloro que s'havia convertit en company seu d'entrenament. Mostrava els vídeos que portava al telèfon mòbil als companys del conjunt Astana i al pilot tothom li preguntava com estava, com era aquest ocell que ja s'havia convertit en una mascota d'allò més popular en els ambients ciclistes.

'Frankje', de fet, no era propietat del corredor, si no d'un veí. Un ocell que vola en llibertat per les terres d'Ancona i que n'estava molt del corredor. Quan 'Scarpa' no competia 'Frankje' tenia perfectament controlada l'hora d'entrenament i se li apareixia volant. Se li situava sobre el casc, sobre el manillar de la bici i l'acompanyava durant un tros. '¡Frankje, Frankje!", li deia Scarponi i l'ocell obeïa les seves ordres. 'Scarpa' reia. I bolcava cada vegada els vídeos d'aquesta curiosa trobada en el seu compte personal de Twitter.

ELS VÍDEOS DE SCARPONI

Notícies relacionades

Ja era com una sèrie, com episodis que la gent espera dels seus personatges preferits. Tothom sabia que quan Scarponi tornés a casa 'Frankje' l'esperaria a la sortida del poble i junts compartirien uns minuts d'entrenament. 'Frankje' no deu entendre res, res del seu amic desaparegut a qui no tornarà a veure, però la imatge de l'ocell esperant el seu company ciclista trenca el cor. 'Frankje' ha perdut el seu ciclista i segurament es deu preguntar per què hi ha tantes flors al lloc on no hauria d'haver mort mai un corredor atropellat per una furgoneta.

El destí, tantes vegades cruel, va voler que Scarponi passés unes hores per casa per veure la seva dona i els seus dos fills, en comptes d'incorporar-se directament a la concentració del conjunt Astana per preparar el Giro. Com que el mateix dissabte havia de viatjar va matinar per entrenar-se, a les vuit del matí, una hora massa d'hora per rodar en bici. I va ser aleshores quan es va produir el letal accident.