'El Chavito', l'altre colombià, venç a Caminito del Rey

Una brutal caiguda enterboleix la primera arribada en pujada de la Vuelta amb triomf d'Esteban Chaves

El ciclista colombià Esteban Chaves, ’Chavito’, celebra el seu triomf en la segona etapa de la Vuelta al seu pas per la meta a Caminito del Rey.

El ciclista colombià Esteban Chaves, ’Chavito’, celebra el seu triomf en la segona etapa de la Vuelta al seu pas per la meta a Caminito del Rey. / AFP / JOSÉ JORDÁN

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / ÁLORA

Colòmbia és pràcticament un criador de ciclistes joves d'un perfil semblant però amb un vincle en comú: extraordinaris escaladors que són capaços de trencar una carrera tant si es diu Vuelta com Tour en qualsevol pujada catalogada com a perillosa. Aquest diumenge li ha correspost l'honor a Esteban Chaves, 'el Chavito', amb 25 anys i de la mateixa generació que Nairo Quintana.

Integrant de l'Orica, és l'únic conjunt australià de primer nivell, s'ha distingit com a vencedor de la que de fet ha sigut la primera etapa-etapa de la ronda espanyola, després que dissabte, no sense polèmica, es decidís córrer la contrarellotge inicial sense que els temps comptessin per a la classificació general.

Chaves, 'Chavito', el ciclista que va estar a punt de deixar la competició per culpa d'una infecció ocasionada el 2013 per una fractura de clavícula, s'ha vestit amb el mallot vermell i qui sap si no es convertirà en el convidat inesperat al festí per la victòria final de la Vuelta, on Vincenzo Nibali, malgrat la seva obstinaió, la seva bravura i la seva lluita després de veure's afectat en una brutal caiguda a 33 quilòmetres de la meta, amb una bona part del pilot per terra, ha sigut la primera víctima, ja que ha perdut 1.38 minuts en referència a Chaves.

Cinc quilòmetres de pujada

Aquest diumenge, segona etapa, ja tenia una arribada en pujada, denominada Caminito del Rey, a la serra malaguenya. A penes cinc quilòmetres de pujada, però si fa no fa com un laboratori de proves per demostrar qui es va prendre seriosament el descans després del Tour i que no ha fet els deures en forma d'entrenament.

Notícies relacionades

Ha quedat clara la igualtat entre els que volen lluitar per la victòria final, amb l'excepció de Nibali, perjudicat per la caiguda però evidenciant que ha vingut a la Vuelta amb ganes per la seva baralla per aconseguir, com així ha sigut, reintegrar-se al pilot. Pel que fa a la resta, Purito Rodríguez, que ha esgarrapat quatre segons a la meta, Chris Froome Alejandro Valverde han arribat pràcticament enganxats, amb Fabio Aru, que ha cedit set segons en relació amb el britànic i Mikel Landa, a 10 segons del vencedor del Tour. Menció especial per a Quintana, que ha passat a l'atac i ha aconseguit fugar-se, però al final li han faltat forces per fer-se un forat interessant en segons. Ha arribat a la meta amb Purito.

Dilluns hi haurà arribada a Màlaga on s'anuncia el primer esprint massiu d'una Vuelta enfocada sempre cap als ascensos finals amb el seu particular toc de muntanya.