Valverde, rei de les Ardenes

El ciclista murcià aconsegueix la seva tercera Lieja, amb Purito tercer, després de guanyar la Fletxa Valona i ser segon a l'Amstel en una setmana

Alejandro Valverde aixeca els braços després de guanyar l’esprint que el corona per tercera vegada com a guanyador a Lieja.

Alejandro Valverde aixeca els braços després de guanyar l’esprint que el corona per tercera vegada com a guanyador a Lieja. / EFE / JULIEN WARNAND

1
Es llegeix en minuts
JOSÉ MARÍA EXPÓSITO / BARCELONA

Quatre dies després d'igualar Merckx amb la conquista per tercera vegada de la Fletxa ValonaAlejandro Valverde ha posat la tercera fita en l'última clàssica del Tríptic de les Ardenes. El ciclista murcià ha sigut el més fort aquest diumenge a la Lieja-Bastogne-Lieja, que ha guanyat al superar a l'esprint el francès Julien Alaphilippe Purito Rodríguez, que ha sigut tercer.

El líder del Movistar, segon l'any passat i vencedor a les edicions del 2006 i del 2008, s'enfila amb aquest triomf al primer lloc del rànquing mundial, després d'una primavera gloriosa. Aquesta setmana ha estat a punt de firmar una gesta que només Davide Rebellin el 2004 va aconseguir: guanyar en el termini de 8 dies l'Amstel Gold Race, la Fletxa Valona i la Lieja-Bastogne-LiejaNomés el campió del món, Michal Kwiatkowski, ha sigut més fort que Valverde en la prova holandesa.

CARRERA INTEL·LIGENT

Diversos dels favorits al triomf s'han vist involucrats en una caiguda a 40 quilòmetres de la meta que els ha deixat sense opcions de victòria, entre ells Dan MartinNicolas Roche i el vencedor de l'any passat, Simon Gerrans. El pilot s'ha quedat reduït a 40 homes, i Valverde ha corregut amb calma i saviesa, marcant els seus principales rivals. "Ha corregut de forma molt intel·ligent i batre'l en un esprint d'aquest tipus és pràcticament impossible", ha declarat Purito.

En els últims quilòmetres, Vincenzo Nibali ha intentat la fuga, però mai ha fet la sensació de poder guanyar. Més a prop de l'èxit ha estat Dani Moreno. El company de Purito (10è a la meta) ha atacat en l'últim quilòmetre, però Valverde estava en estat de gràcia. "Ha sigut increïble. No m'ho creia. Dani Moreno m'ha avançat i he pensar que s'escaparia, però no m'he alarmat. He arrencat a 600 metres, guardant-me una bala per poder esprintar, i ha sortit perfectament", ha dit el murcià la victòria.

"Jo era el favorit. M'han controlat molt, però l'equip ha fet un gran treball per arribar en les millors condicions", ha afegit Valverde, feliç pel triomf, per la gran setmana completada i per col·locar-se líder del WorldTour amb 338 punts, al davant de Richie Porte (303).

CLASSIFICACIÓ DE LA 101a LIEJA-BASTOGNE-LIEJA:

1. Alejandro Valverde (Esp/MOV) 6h 14m 20s

2. Julian Alaphilippe (Fra/ETI) m.t.

3. Joaquim Rodriguez (Esp/KAT) m.t.

4. Rui Costa (Por/LAM) m.t.

5. Roman Kreuziger (RTX/TIN) m.t.

6. Romain Bardet (Fra/ALM) m.t.

7. Sergio Henao (Col/SKY) m.t.

8. Domenico Pozzovivo (Ità/ALM) m.t.

Notícies relacionades

9. Jakob Fuglsang (Din/AST) m.t.

10. Daniel Moreno (Esp/KAT) m.t.