L’evolució de la sisena onada

Magda Campins: «Amb uns tests que no són gratuïts, veig inviable una reducció de les quarantenes»

La presidenta del comitè científic assessor del Govern també ha demanat precaució amb la reobertura de l’oci nocturn

Magda Campins: «Amb uns tests que no són gratuïts, veig inviable una reducció de les quarantenes»

Elisenda Pons

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La presidenta del comitè científic assessor del Govern i cap d’Epidemiologia de l’Hospital de la Vall d’Hebron, Magda Campins, ha desaconsellat aquest dimecres escurçar les quarantenes a 5 dies. Al seu torn, també ha demanat extremar la vigilància amb la reobertura de l’oci nocturn a Catalunya, que tindrà lloc la nit de dijous a divendres.

 

Campins s’ha pronunciat sobre el debat de la durada de les quarantenes en una entrevista a «El matí de Catalunya Ràdio». Malgrat que algunes comunitats reclamen reduir-ne la durada de 7 a 5 dies, la investigadora ha defensat que encara no és el moment per escurçar-les: «En aquests moments ho veig inviable, amb uns tests que no són gratuïts», ha declarat. La cap de Medicina Preventiva i Epidemiologia de Vall d’Hebron ha indicat que només es podria contemplar aquesta reducció si va acompanyada de dos tests d’antígens negatius i 24 o 48 hores sense símptomes.

 

De moment, la Comissió de Salut Pública no ha pres cap decisió al respecte. Tampoc existeix una posició oficial per part del Departament de Salut de la Generalitat, que només ha demanat eliminar les quarantenes a les escoles. A més de posicionar-se en contra d’aquesta petició, Campins també ha defensat continuar utilitzant mascaretes dins de les aules.

 

Notícies relacionades

Amb aquestes declaracions, la presidenta del comitè científic assessor del Govern es manté ferma amb el posicionament que ja va manifestar quan les quarantenes es van rebaixar de 10 a 7 dies.

Fins i tot sense donar suport a la relaxació de les mesures a Catalunya, Magda Campins ha reconegut que la fase actual és d’«optimisme», i que per això s’ha de prendre amb precaució la reobertura de l’oci nocturn. La baixada de contagis ha sorprès la investigadora, que ha assenyalat que, en cas d’arribar a menys de 50 casos per 100.000 habitants, podria establir-se un sistema sentinella a la primavera.