Canvien divendres

Els assessors de la covid a Catalunya, contraris a relaxar les mesures

La investigadora Campins afirma que Argimon de vegades dona missatges «precipitats»

Els assessors de la covid a Catalunya, contraris a relaxar les mesures

EFE / ENRIC FONTCUBERTA

2
Es llegeix en minuts
ACN

La presidenta del comitè científic assessor per a la covid, Magda Campins, s’ha mostrat contrària a relaxar les restriccions en la situació actual. «Tal com tenim les ucis a Catalunya, no podem relaxar mesures», ha dit en una entrevista a ‘El Nacional’. La doctora s’ha mostrat contrària a reobrir l’oci nocturn a mitjans de febrer i creu que tampoc s’haurien de relaxar les restriccions en interiors de bars i restaurants en els pròxims dies. D’altra banda, veu «prematur» parlar d’una nova fase a l’abril i, de fet, afirma que el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, de vegades dona missatges «massa precipitats». Sobre el passaport covid, creu que no és el moment de retirar-lo.

Campins ha afirmat que no es pot parlar d’una nova fase, o de gripalització, de la covid quan encara no se sap del cert si s’ha arribat al pic de la sisena onada. Opta per la prudència i demana no donar missatges a la població que portin a pensar que quan acabi aquesta onada l’epidèmia haurà acabat. Ha afegit que el virus encara no té estacionalitat i, per tant, no es poden fer previsions.

Les ucis, el termòmetre

Sí que s’ha mostrat partidària de relaxar mesures quan passi la sisena onada i va indicar que per iniciar una nova fase hauria de reforçar-se el sistema sanitari i mantenir un monitoratge «molt estricte». En tot cas, ha dit que són les ucis les que han de marcar si es poden relaxar o no mesures i ha alertat que ara no s’ha arribat a una plena estabilització.

Sobre el passaport covid reconeix que la variant òmicron escapa més a les vacunes, i això ha fet que el passaport covid hagi perdut cert valor. No obstant, no creu que sigui el moment de retirar-lo, en plena sisena onada. En aquest sentit, ha dit que s’haurien de tenir en compte altres aspectes més enllà de la seva utilitat relativa i ha alertat del risc que moltes persones interpretin que les vacunes no serveixen tant com es diu.

Notícies relacionades

La doctora va reconèixer que és difícil saber quan acabarà aquesta onada, però augura que podria trigar uns dos mesos. I és que la presidenta del Comitè ha afirmat que la davallada «no serà ràpida».

Al ser preguntada sobre el conseller Argimon, considera que de vegades dona missatges sense tenir dades molt sòlides per afirmar el que està dient, i això fa que perdi certa credibilitat davant determinades persones. No obstant, assegura que els que treballen amb ell saben que és una persona científica i amb grans coneixements. Ha afegit que potser ell sigui «massa atrevit» i ella massa prudent, per això ha afirmat que un punt intermedi seria l’ideal.