EDUCACIÓ

La Generalitat dotarà de forma extraordinària 370 milions d'euros per fer front a l'emergència educativa

Les escoles i instituts podran obrir amb la màxima presencialitat i seguretat

El Govern destinarà 233 milions d'euros a la contractació de professorat

foto-noti-

foto-noti-

1
Es llegeix en minuts

El pròxim curs 2020-2021, el Govern dotarà de forma extraordinària una inversió de 370 milions d’euros per fer front a l’emergència educativa a causa de la pandèmia. Així ho van anunciar dilluns passat 29 de juny en roda de premsa el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, el conseller d’Educació, Josep Bargalló i la consellera de Salut, Alba Vergés. Un curs escolar on les escoles i instituts tornaran a obrir amb la màxima presencialitat i la màxima seguretat per a l’alumnat, professorat i personal administratiu dels centres.

Notícies relacionades

El vicepresident ha anunciat que, de cara al curs 2020-2021, el Govern farà una inversió extraordinària de 370 milions d’euros en el pressupost d’Educació, «ja que es necessiten inversions excepcionals per recuperar el temps perdut com a conseqüència de la Covid-19 i garantir una atenció personalitzada a tots els alumnes». Aragonès ha detallat que, d’aquest import, 233 milions d’euros es destinaran a reforçar la plantilla de personal docent i no docent, «de manera que permetran incorporar un mínim de 5.000 professionals en l’àmbit educatiu del nostre país».

Quant a l’import restant, el vicepresident va explicar que 103 milions d’euros es destinaran al Pla d’Educació Digital de Catalunya, «que ha de servir per a la transformació digital de l’escola catalana, per adaptar-la a les exigències i oportunitats de la societat actual i aconseguir que tots els alumnes, independentment de la seva situació econòmica, territorial i personal, adquireixin les competències digital imprescindibles per moure’s a la Catalunya d’avui». Finalment, Aragonès també ha destacat que el Govern invertirà 33 milions d’euros en un pla de millora de les necessitats educatives, que ampliarà les activitats de reforç i extraescolars.