El Sopar de l'Any, un muntatge d'altura

D’esquerra a dreta i de dalt a baix: Ferran Adrià, Joan Roca, Paco Pérez, Fina Puigdevall, Albert Adrià, Nandu Jubany, Carles Gaig, els germans Torres, sergio Humada, Mey Hofmann, Christian Escribà i Carme Ruscalleda.

D’esquerra a dreta i de dalt a baix: Ferran Adrià, Joan Roca, Paco Pérez, Fina Puigdevall, Albert Adrià, Nandu Jubany, Carles Gaig, els germans Torres, sergio Humada, Mey Hofmann, Christian Escribà i Carme Ruscalleda.

2
Es llegeix en minuts

El Sopar de l’Any és un muntatge d'altura. El nom no és gratuït. Els xefs més influents del país, celebritats mundials, es reuneixen per a un banquet exclusiu. La suma d'estrelles Michelin és impressionant: entre tots, ¡25!, amb els dos únics triestrellats catalans, El Celler de Can Roca Sant Pau. Onze restaurants i 5.000 tapes d'autor, petites genialitats representatives dels establiments, una mostra en miniatura del que es cuina a les millors cases de Catalunya.

El quadro d'honor

FERRAN ADRIÀ / Bullipèdia Lab

Reflexions des de Twitter

De primera: obre un compte a Twitter i en 24 hores té 30.000 seguidors. Investiga, pensa, viatja, planeja.

JOAN ROCA / El Celler de Can Roca

Els germans van de gira

El 2013 va ser esgotador i el 2014 segueix intens, amb una gira americana a l'estiu. Plat: terrina d'espàrrecs i tòfona.

PACO PÉREZ / Miramar

De Berlín a Llançà

Amb l'estrella del restaurant de Berlín, suma cinc mitxelins. Plat: 'mollete' de vi i picada.

FINA PUIGDEVALL / Les Cols

25 anys a l'horitzó

Les Cols –el 2015 farà 25 anys– no seria Les Cols sense Pere Planagumà. Plat: Sol de pastanaga.

ALBERT ADRIÀ / Pakta 

Aires peruans i japonesos 

La perícia de Jorge Muñoz, cap de cuina del japoperuà Pakta, és gran. Plat: 'causa' fregida de pollastre.

NANDU JUBANY / Can Jubany

A la conquista de Barcelona 

¿Penúltima estrena del crac d'Osona? Les cuines del barceloní Petit Comitè. Plat: arròs de galta de tonyina.

CARLES GAIG / Gaig 

La resistència del mestre 

És el més respectat dels cuiners, algú a qui tothom estima. Des de Gaig, el seu magisteri. Plat: crema de pèsols.

GERMANS TORRES / Dos Cielos 

De la tele a la impressora 3D 

Javier i Sergio triomfen: tenen llibre, programa a la tele i assagen amb una impressora 3D. Plat: all negre de Las Pedroñeras.

SERGIO HUMADA / Via Veneto 

Al capdavant de la història 

Sergio ha insuflat aire nou al menjador dels senyors Josep i Pere Monje. Plat: caneló cruixent i 'gyoza' de porcell.

MEY HOFMANN / Hofmann

Iniciant-se en la taverna 

Mey s'apunta a la nostàlgia amb una taverna acabada d'oberta per a plats de cullera. Plat: 'panacota' d'espàrrecs blancs.

CHRISTIAN ESCRIBÀ / Escribà 

Olfacte per a la tendència 

Christian i Patricia Schmidt estan pendents del mercat, al qual embruixen. ¿Què es porta? ¿El 'fast good'? Plat: 'Hot dog'.

CARME RUSCALLEDA / Sant Pau 

Endolcir el Maresme 

Acaba de publicar un llibre sobre l'arròs i té tres ulls en tres restaurants de dos continents. Plat: núvol de maduixes.

Què demanar

Les Begudes

Torres, un dels patrocinadors, ofereix vins emblemàtics dels seus cellers: Habitat blanc, Natureo, Viña Sol, Viña Esmeralda, Fransola, Milmanda, Atrium Merlot, Habitat negre, Gran Coronas i Salmos. Els caves són de Gramona: Imperial Brut GT 2007 i III Lustres Brut Nature GR 2005. Damm disposa de la seva pròpia barra d’Inedit. L’aigua és Veri i el cafè, Novell. I, per acabar, la cocteleria, amb Martini Royale, Cobega, Bacardí i Fizz Bartenders.

Bufets per obrir boca

 Llom de tonyina de Balfegó, pernils i embotits de Mas Gurmets, fua i llamàntol blava de Rougié, els fumats de Carpier, els cress-à-porter (flors i microvegetals) de Koppert Cress, els pans d’autor de Triticum, els olis i vinagres de Bargalló i les xocolates de Lindt.

Notícies relacionades

Excel·lència en el servei

La logística del Sopar de l’Any és altament complicada. Grup GSR s’ocupa de la coordinació general. L’escola d’hostaleria CETT hi aporta alumnes de sala i cuina, fins i tot professors. El càtering Singularis completa el personal. Des del primer dia, Ficfrei i Klimer faciliten que les tapes arribin als comensals.