Glops amb coneixement

De copes a la Pedrera

  • El monument modernista acull aquest cap de setmana l’últim tast de vins d’una sèrie dedicada a les denominacions d’origen catalanes. D’allò més didàctiques i amenes

De copes a la Pedrera
1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Hi ha tastos i tastos. Els que fan els professionals i els que es fan per a la gent corrent, la que sent curiositat pel món del vi, però hi entén una mica, només el just o gairebé gens. I en aquesta última categoria, hauria de destacar, i amb majúscules, les que s’han anat organitzant a la Pedrera i que finalitzen aquest cap de setmana

Primer, per l’escenari, ni més ni menys que la Casa Milà, la joia modernista que sempre ve de gust visitar. Segon, per la quantitat i qualitat de les copes que es tasten, ja que al cicle hi participen totes les denominacions d’origen de Catalunya amb les seves millors i més representatives ampolles. I tercer, per com d’amenes i didàctiques són les explicacions dels que fan els tastos. 

DO Tarragona, aquest cap de setmana

Les d’aquest dissabte i aquest diumenge, totes dues al migdia (25 €), tanquen la sèrie. La protagonista serà la DO Tarragona. I com ha passat en les cites anteriors, el públic coneixerà de primera mà les característiques dels seus vins i les recomanacions per maridar-los

Notícies relacionades

El del cap de setmana passat, per exemple, la sommelier Sílvia Culell va donar una lliçó bombollejant a propòsit de sis espumosos de la DO Cava que va maridar amb pernil de la DO Jabugo. Va explicar que és una de les denominacions que passa més controls i inspeccions per assegurar-ne la qualitat; que el cava és un comodí a la taula per la seva versatilitat gràcies a l’acidesa i al carbònic; que un de normalet té un mínim de nou mesos de guarda i s’adiu amb aperitius; que un de guarda superior, de més 18 mesos (n’hi ha de més de 100), acompanya plats més potents, i que un cava amb una mica de sucre, com el Brut o l’Extra Brut, és ideal per a postres dolces.

Coses que s’aprenen prenent unes copes, així com qui no vol la cosa.