SELECCIÓ AFRANCESADA

Els cinc vins favorits de l'enòloga Irene Alemany

La responsable del celler Alemany & Corrio (Penedès), autora de vins de 'terroir' i clàssics com Sot Lefriec i El Microscopi, tria el seu 'top 5'

alemany

alemany

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Aquest 2019 és especial per a l’enòloga Irene Alemany perquè el seu celler, Alemany & Corrio (Penedès), compleix 20 anys. L’autora de vins de ‘terroir’ i clàssics com Sot Lefriec i El Microscopi, els beneficis del qual destina a la lluita contra el càncer, tria els seus cinc vins favorits.

1. Silex 2005 (Didier Dagueneau)

1. Silex 2005 (Didier Dagueneau)

"Didier Dagueneau va ser un mestre dels vins blancs i aquest és la perfecció sense ser perfecte. M’agrada perquè no t’esperes com evoluciona i cada any dona matisos diferents. És com una 'jam session' de jazz: vibrant, molt elèctric, camaleònic. No acaba mai".


2. Salon Blanc de Blancs 1983 (Salon)

2. Salon Blanc de Blancs 1983 (Salon)

"Aquest xampany és una joia per a ocasions especials. Em sembla la millor expressió de les bombolles que he conegut en la meva vida. És aquest escumós i després venen els altres. És molt gran, fins i tot amb un 'pa amb tomàquet' i una truita. T’arriba molt endins".


3. Volnay Les Fremiets 1974 (Joseph Voillot)

3. Volnay Les Fremiets 1974 (Joseph Voillot)

"Al tastar-lo gairebé em vaig morir d’emoció. Aquest borgonya de 'terroir' et fa somiar voler fer alguna cosa així: joventut i maduresa sense exhibir signes de vellesa. Fi, elegant, complex... Bestial. El fa Jean Pierre Charlot, enòleg que va ser el meu segon pare. Té un do".


4. Le Sabina 2017 (Clos del Rey)

Notícies relacionades

4. Le Sabina 2017 (Clos del Rey)

"El vaig descobrir a Maurí (a prop Perpinyà). Elaborat amb garnatxa i syrah, no és car i em sembla el millor vi negre de tota aquesta zona: superelegant, expressa el terreny d’una manera molt honesta. Es nota la saviesa del seu autor, Jacques Montagné. Té un potencial tremend".


5. Batuta 2001 (Niepoort)

5. Batuta 2001 (Niepoort)

"No el coneixia i el vaig tastar per primera vegada a cegues. Em va semblar brutal, amb una força que et fa sentir moltes coses. Tot i que no sigui perfecte, és un dels vins del Douro que més m’agrada per la seva frescor, acidesa i nervi. Té molta ànima i està ple de sorpreses".