En la varietat hi ha el gust

Mapa interactiu: els (nous) 60 restaurants de Barcelona que no us podeu perdre

  • Repassem els establiments que hem visitat en els últims 12 mesos i que val la pena conèixer

  • Consulteu la ubicació de cada local al mapa interactiu que trobareu en aquest article

Mapa interactiu: els (nous) 60 restaurants de Barcelona que no us podeu perdre
13
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Alguns dels nous restaurants de Barcelona que no us podeu perdre segons les recomanacions dels nostres cronistes gastronòmics, Pau Arenós i Ferran Imedio, per ordre alfabètic.

Unes línies més avall els trobareu en un mapa interactiu on podeu consultar la ubicació de cada establiment.

Adobo

AdoboVola Enrique Valentí, aquesta vegada amb una cuina gastronòmica especialitzada en els guisats que el cuiner refina i esmola. Des de l’ou abunyolat sobre gambetes, tomàquet, pebrot i ceba fins al bunyol gegant farcit amb crema pastissera.


Aleia

AleiaRafael de Bedoya i Paulo Airaudo dirigeixen aquest luxós restaurant on no es menja bé, es menja molt bé. Un local on un plat tan senzill com les alites de pollastre amb la pell cruixent i amb un rovell d’ou confitat resulta exquisit.


Amaica

AmaicaDesprés d’haver passat per restaurants amb pes, Carlos Salvador obre un petit establiment amb terrassa i plats amb poder com, per exemple, el card amb carbonara i l’albergínia al vapor. Amaica, una cuina que es defineix amb la paraula ‘pluralitat’.


Arigato

ArigatoEl que va començar amb una gelateria bonica, Sebastián Mazzola i Sussie Villarico l’han convertit en un restaurant amb plats japonesos profunds i fumejants, i un bar on comprendre el sake. A més, amb molt bona mà per tractar la verdura.


Asado Barcelona

Asado BarcelonaEn aquest local es prepara el mos més popular d’avui dia: ‘burgers’, patates fregides, croquetes... I, amb opció per als vegetarians i els vegans. Finalment, de postres, només dues opcions: ‘cheesecake’ de maracujà i ‘mousse’ de xocolata.


Avenir

AvenirRoger Viñas i Chesco Salrach sedueixen amb una cuina amb fons, és a dir, amb treball de base com per exemple amb el ravioli farcit de calamar... farcit. Aquest local de cuina catalana es pot definir com una casa de menjars.


Aquest és el mapa interactiu on podeu consultar la ubicació de cada establiment


Baló

BalóLa contracció de ‘Barcelona’ i ‘Londres’, el restaurant de Lena i Ricky que es defineix per la paraula ‘confiança’ i per una cuina que barreja els plats de l’Atlàntic i del Mediterrani.


Bar Bar

Bar BarAquest restaurant recorre la cuina índia sent fidel a les receptes originals però presentant-les amb una creativitat i originalitat sorprenents. Cada recepta té mil i un ingredients i un bon exemple a provar seria el ‘gol gappaaaaa’, ‘street food’ de Nova Delhi.


Bar Mono

Bar MonoEl restaurant de la plaça de Sant Josep Oriol proposa una cuina urbana amb personalitat i desacomplexada que parteix de Barcelona i viatja per tot el planeta. Així ho han volgut el xef Francesc Fernández i el cap de sala Roger Carrillo.


Bar Monterolas

Bar MonterolasPeppe Palo aconsegueix que en un petit bar amb dos focs, una planxa i una fregidora, es prepari una truita de patata, feta al moment, que puja al podi de les millors que hi ha. En aquest local, que combina la cuina mediterrània amb la italiana, quan un entra es pregunta: ¿què demano: truita de patata o nyoquis?


Besta

BestaUn restaurant que combina l’Atlàntic i el Mediterrani i aconsegueix apartar-se de la rigidesa de la carta en favor de l’espontani. Manu Núñez i Carles Ramon uneixen els seus talents i el converteixen en un establiment que és vent i llibertat i renills, i la sal de dos mars.


Bistró Mató

Bistró MatóSi calgués elaborar una llista amb els restaurants més agradables de Barcelona, aquest hi apareixeria. A més, el local aposta per una cuina mediterrània amb carns i peixos a la brasa.


Bodega Bonay

Bodega BonayEl cuiner Giacomo Hassan i el sommelier David Amat omplen el restaurant de l’Hotel Casa Bonay amb plats amb fum i vins amb nervi. Amb compromís i excel·lència, tots dos porten el restaurant amb, aproximadament, 100 referències de vi i amb plats com l’anguila abrillantada amb una salsa dolceta.


Bodega Pasaje 1986

Bodega Pasaje 1986Xavi Alba s’endinsa a la cuina de taverna fina i amb amor de barri amb exquisits plats com són la rajada a l’all cremat i el pollastre tomaquer a la brasa. Amb la cuina mediterrània el Xavi converteix aquest senzill establiment en un lloc agradable per als seus clients.


Can Culleres

Can CulleresEl restaurant de Jordi Asensio i de Patrícia Nieves defensa la cullera, el plat fondo, el fum, la suculència i el passat industrial del barri de Poblenou. «És un projecte que pensa en la gent d’aquí, que té en compte el passat de les fàbriques», assegura el Jordi.


Candela

CandelaAquest càlid restaurant serveix arrossos de mil dimonis i altres plats mediterranis elaborats amb productes de proximitat. Caure en la temptació de l’arròs és una gran decisió ja sigui amb el melós de bolets i costelles de porc o amb la paella valenciana.


Casa Madre

Casa MadreEl restaurant de Leo Txetxelnitskii reivindica les tapes i els plats de qualitat en una zona infestada de locals de menjar ràpid. Un local que respecta la sensibilitat gastronòmica dels clients i amb un estil molt barceloní i alhora propi.


Chickoa

ChickoaEn aquest restaurant, especialitzat en el pollastre rostit, el xef ha creat una fórmula per donar sabor a l’animal, que es fa al forn de carbó vegetal, macerant-lo prèviament durant 24 hores a partir d’una barreja de 15 herbes fresques i vins amontillats.


Claris 118

Claris 118El restaurant de menjar català d’Ever Cubilla i Laura Monedero no només presenta un potent menú de migdia, sinó que tan sols costa 13 euros. Entre alguns dels plats hi ha: el bacallà ‘skrei’ a la llauna i el filet de vaca rossa gallega.


Contracorrent Bar

Contracorrent BarAquest ‘Neobar’ creat pel xef Nicola Drago i la sommelier Anna Pla, és un petit espai amb terrassa amb una bona combinació entre platillos amb potència gastro i vins naturals. Utilitzant ingredients italians com la ‘puntarelle’ aconsegueixen crear una cuina que refresca.


Cresta Colorada

Cresta ColoradaAquesta rostisseria a l’estil del país nord-americà mereix una ranxera. La gastronomia mexicana va conquerint Barcelona, i aquest local ensenya com menjar el pollastre a l’ast: amb patates a l’ast i banyades en salsa de chipotle ranch’. Tot i que també hi ha l’opció de ‘taquejar’.


Deliri

DeliriUn restaurant clàssic i amb preparacions amb memòria. Plats de menjar català, amb un d’especial per a David Morera, el propietari: ‘Els macarres de l’àvia’. Un plat mirall, sentimental, amb què el David recorda la seva àvia.


El Bodegón de l’Eixample

El Bodegón de l’EixampleAl restaurant argentí de Juan Manuel Sabatino i José Faccini podeu disfrutar tant d’un bon plat de pedrer, xoriço i costelles cuinat en una pedra volcànica com de la pasta italiana que ells mateixos preparen.


El Mamón

El MamónUn local que se centra en les tapes i que, sobretot, és envoltat d’un ambient jove i animat. Els plats són els habituals a qualsevol restaurant de moda, d’aquests que s’entenen com a valors segurs i reconeixibles i que tenen un punt divertit i/o creatiu.


Enriqueta

EnriquetaEl xef Martín Francioni ofereix una proposta gastronòmica divertida i de sabors potents que inclou plats de mig món, saludables i presentats d’una manera atractiva. Es poden considerar icones de la seva carta: la bomba de tomàquet i el verat curat.


Fat Veggies

Fat VeggiesDesprés de la creació de Fat Barbies, on l’especialitat és la carn, el cuiner veneçolà crea la seva nèmesi amb aquest restaurant especialitzat en els vegetals. Es tracta d’una cuina complexa en tant que inventada en què els treballadors fan equilibris amb els ingredients per traslladar-los a una dimensió desitjable i enlluernadora.


Fishology

FishologyEl principi del que serà un gran restaurant de peix. Els seus amos, Riccardo Radice i Giulia Gabriele, volen estudiar els embotits marins i aplicar a cadascun la preparació corresponent. Alguns dels plats que ofereixen són: el fuet de bonítol i el xoriço de llobarro.


Fonda Pepa

Fonda PepaPedro Baño i Paco Benítez reviuen els sabors antics amb una mirada nova al seu nou restaurant de menjar mediterrani. A més, el Paco és mexicà, i això s’aprecia en alguns plats. Es pot definir com a ‘Duralex’ perquè fan una cuina irrompible i amb memòria.


Goxo

GoxoEl restaurant de David Muñoz, tot un èxit: «Alta cuina vestida de ‘fast food’». Des de deliciosos ‘udon’ fins a gaspatxos o pollastres fregits, tot amb les seves salses que et fa la sensació de ser una cosa coneguda que acabaves de conèixer.


Green & Burger

Green & BurgerLa idea d’aquest restaurant és simple, efectiva i original: tapes vegetarianes. Les croquetes no hi ha necessitat que siguin de carn si són de moniato amb formatge de cabra, ni les ‘burgers’ de vedella si es poden fer amb llegums.


Green Leka

Green LekaEl restaurant d’Iván Enríquez i Arleny Medina demostra que el compromís radical amb el medi ambient és compatible amb una carta de garanties. A Green Leka: el que veus per la finestra és el que menges i el que beus.


Grosso Napoletano

Grosso NapoletanoReconegut com una de les 10 millors cadenes de pizzeries artesanals del món segons 50 Top Pizza, aquest restaurant prepara unes pizzes que suposen un viatge a Nàpols instantani. A més, ofereix una gran varietat de cerveses artesanals, com no podia ser d’altra manera, italianes.


JOK

JOKEl restaurant de Joan Maria Pou, Oriol Badia i Kim Díaz vol ser un espai que a part d’oferir menjar catalana, sigui un lloc de trobada cultural, amb tertúlies, monòlegs, entrevistes, música en directe... A més, compta amb un propi celler dins del local.


La Balabusta

La BalabustaRonit Stern i Rafael Campos juguen al seu restaurant amb els sabors d’Israel mitjançant plats elaborats amb productes de proximitat. Stern a la cuina fent delícies que justifiquen la visita per si soles, com el xauarma de coliflor amb ‘tahini’.


La Bendita

La BenditaA part de plats increïbles el restaurant ofereix l’opció de demanar arròs per a una persona (quan el típic és de mínim dues). La millor manera de definir el local de Gonzalo Rivière és: la cuina que coneixes però amb una cosa diferent.


La Forquilla

La ForquillaEs tracta d’un restaurant convencional, obert a hores corrents, amb les seves taules i un bon celler, però només hi ha una persona, el seu amo, Vidal Gravalosa. Capaç de portar un restaurant sol i repartint plats com la croqueta rectangular de llagostins.


Little Andaman

Little AndamanAquest restaurant proposa plats per compartir menys potents i picants i amb més peix i marisc que els de la gastronomia hindú que coneixem. En aquest local destaquen els plats amables que s’adapten bé al nostre paladar per la seva suavitat.


Lucky Road i Matanzas

Lucky Road i MatanzasAquests restaurants del Gòtic comparteixen local. I, tot i que hi hagi canvi d’atmosfera i gastronomia al creuar la porta, en tots dos es poden demanar els plats orientals i cubans de l’un i de l’altre.


Maleducat

MaleducatEl cuiner Víctor Ródenas i els germans Ignasi i Marc García són els amos d’un local on la carta és curta, però perquè els fascina tenir la llibertat de treballar fora de carta. Un plat destacable és el ‘rigatoni’ farcit de llebre, trompetes de la mort i trufa laminada.


Nap Molino

Nap MolinoEl restaurant italià d’Antonello Belardo presenta plats com les seves exquisides margarites (reconegudes per l’Associazione Verace Pizza Napoletana  amb un certificat de legitimitat) i la nouvinguda, la ‘cosacca’.


Nomad Road

Nomad RoadEl restaurant de Francesc Gimeno Manduley és la senzilla recreació d’un carrer de Bangkok. Amb plats com el cranc blau del Delta i el bunyol de pop, qualsevol fanàtic del menjar sud-asiàtic s’enamoraria immediatament del local.


Palo Verde

Palo VerdeEl cuiner Ludwig Amiable i el dissenyador Andrés Bluth reivindiquen una «cuina essencial, primitiva i bàsica» basada en la graella. Un restaurant capaç de fer màgia amb tan sols un pebrot a la brasa o amb el botifarró d’ànec. 


Parking Sótano

Parking SótanoUn restaurant amb una carta simple: entrecot de 500 grams per a dues persones amb diverses guarnicions a escollir i amb tres postres. Es podria denominar com un bar de carns, on només n’hi ha una i es pot combinar amb una guarnició.


Petit Comitè

Petit ComitèEl cuiner Carles Gaig, als seus 73 anys, no es planteja la seva retirada, sinó que decideix dirigir aquest restaurant on prepara plats catalans i alguns d’antics, els que l’han acompanyat des del desaparegut Gaig d’Horta, que van fundar els seus besavis.


Planta Baja

Planta BajaUna vivenda de la zona alta reconvertida en restaurant: això és Planta Baja, amb una cuina de mercat que firma el xef Armando Álvarez. Una carta que va d’acord amb l’ambient: agradable, amb classe, amb un punt de sofisticació malgrat la seva aparent senzillesa.


Roots & Rolls

Roots & RollsUn restaurant japonès a la ciutat, però amb un toc divertit i creatiu que triomfa amb el ‘sushi’ vegà. Obligatori demanar les crispetes de coliflor, que provoquen tant vici com les crispetes de tota la vida. A més del seu plat estrella taula de degustació de ‘sushi’.


Sal Mar

Sal MarEl restaurant de família de Ca la Nuri opta per una proposta gastronòmica entre clàssica i informal a peu de platja amb arrossos i plats amb un toc de fusió. Amb una gran varietat de menjar internacional des del ‘tataki’ de salmó fins a l’arròs negre de pop.


Salvaje

SalvajeSalvaje demostra que es pot menjar més que bé en un restaurant on va gent guapa per ser-hi i ser vista i on l’oferta gastronòmica es fon amb els espectacles ‘in situ’. Si hi ha luxe i exuberància en la decoració selvàtica d’aquest local també n’hi ha en el producte que treballen: de primera.


Saona

SaonaLa característica més diferencial d’aquest restaurant de menjar mediterrani amb un toc asiàtic és que no pots demanar plats de la carta, sinó menús amb molts plats a escollir. És per això que ofereix una bona relació qualitat-preu.


Sensato

SensatoEl restaurant de menjar japonès de Ryuta i Aya Sato hauria de ser un dels imprescindibles del 2021, sobretot per tastar un dels seus millors plats: els ‘nigiris’.


Soluna

SolunaQuan Teppei Nii va obrir el restaurant japonès amb un plat emblemàtic i singular va decidir arriscar, i encara bo que ho va fer, ja que mereix un aplaudiment per la deliciosa pizza japonesa de kokotxes. Tot i que, no per això hem de deixar de banda alguns plats com la gamba vermella amb rotllo de mousse de vieira i les milfulles amb maduixes.


Superclàssic

SuperclàssicAquest establiment del Raval proposa un vermuteig de qualitat amb cerveses ben tirades, tapes de tota la vida amb tocs originals, bona música de fons i un ambient desenfadat. En aquest bar de Stefano Mazza els vermuts els macera ell mateix i ofereix platillos com ara carpaccio de gamba amb vinagreta amb allada i l’‘steak tartar’ d’aires asiàtics.


Taberna Noroeste

Taberna NoroesteUn restaurant on Javier San Vicente i David López uneixen el nord i l’oest i aconsegueixen una cuina calòrica que reconforta i flueix. Ple de receptes úniques i amb qualitat ofereixen plats com la bomba de ‘cocido’ i el bonítol en escabetx.


Tamae

TamaeAquest restaurant de menjar japonès dels cuiners Tamae Imachi, Albert Raurich, Eugeni de Diego i Ana Alvarado és un negoci híbrid entre ‘delivery’ i barra asiàtica. Un establiment on ofereixen plats com la ‘japo burger’ i el ‘kimchi’ amb parmesà.


Tramendu

TramenduRestaurant de cuina mediterrània de Jordi Marzo, que junt amb el cuiner, Juanjo Rodríguez Thomas, aconsegueix portar a l’estança un encant construït amb anys d’experiència. Un plat, sens dubte a tastar, és les patates amb màscara de botifarra negra.


Ultramarinos Marín

Ultramarinos MarínEl bar a l’entrada que amaga un futur restaurant amb graella: així és el restaurant de Borja García de menjar mediterrani. Gambes bullides, escalivada a la brasa, calamars a la planxa... i el seu ingredient estrella i alhora senzill: la patata.


Vegan Junk Food Bar

Vegan Junk Food BarVegan Junk Food Bar no és com qualsevol altre ‘fast food’, ja que en aquest no menjaràs res que provingui d’animals. En aquest local tot el que ofereixen és menjar porqueria, però vegana. Les ‘burgers’ i les salses i les ‘costelles de porc’ estan fetes amb extractes de tubercles o de llegums.


Viva

VivaEl primer i únic restaurant vegetarià del Prat (tot i que sembli mentida), dels germans Isaac i Eva López. Són moltes les claus del seu èxit, entre les quals els seus plats per compartir que no es casen amb cap estil gastronòmic.


Xalar

XalarAl restaurant del xef Fran López, amb dues estrelles Michelin, se serveix una cuina de proximitat mitjançant plats divertits i frescos. A més, al local també hi ha còctels d’autor servits en copes de dissenys sorprenents.


Xuba

XubaEl restaurant mexicà d’Antonio Saéz i Raúl Salcido amb menjar ‘fast good’: tot un èxit. Una taqueria on és impossible escollir què tastar: els tacos al pastor, els de llagostí, els de bolets... Saéz exhibeix el seu talent mitjançant peces clàssiques i d’autor a preus populars.