Novetat a l’Eixample

La Balabusta: entre Barcelona i Tel Aviv

  • El nou restaurant de Ronit Stern i Rafael Campos (Auto Rosellón) juga amb els intensos i rics sabors de la ciutat israeliana i el seu entorn en plats elaborats amb productes de proximitat

La Balabusta: entre Barcelona i Tel Aviv

Juan González del Cerro

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Ronit Stern vol que al seu restaurant es mengi i es begui com a casa seva. I com que ella és de Tel Aviv però viu a Barcelona, a La Balabusta (Rosselló, 180) serveix plats del seu país, interessant reflex de la gastronomia de l’Orient Mitjà, boníssim en sabors, amb molts vegetals i no gaire carn (sempre d’animals ben tractats), amb moltes espècies i sempre, sempre, amb productes de proximitat i de temporada. I beu vins ecològics i naturals i còctels d’autor. El resultat no pot ser millor, a l’altura del nom triat per al seu negoci, ja que La Balabusta, en ídix, significa la dona que porta casa seva amb energia.

I sí, ella està allà manant a la cuina a la vista d’aquest local lluminós i animat, fent delícies que justifiquen la visita per si soles, com els bunyols de crema d’albergínies rostida al forn de llenya, amb mel de dàtils i poma adobada, i el xauarma de coliflor amb tahina, melassa de magrana i pistatxo. 

La carta dissenyada per Stern i el seu marit, Rafael Campos, propietaris de la veïna i exitosa Auto Rosellón, té molts altres ‘hits’, des de l’aperitiu amb el ‘challa’, conegut com el pa de sàbat (amb salsa de tahina picant i orenga), fins a unes postres com el pastís de formatge sobre un niu de kataïfi (tires finíssimes de massa cruixent), pistatxo garapinyat i granada.

Notícies relacionades

Passant pel xai ‘demi-glace’ ecològic sobre bavaganuix, magrana i pistatxos, i l’‘arais’ (un pa de pita de massa mare farcit de carn mixta xai i vedella), que s’acompanya amb tahina amb llimona confitada.

Tot això amb sabors intensos i presentat amb originalitat, a un preu mitjà que ronda els 30 €. Hi ha menú migdia per 17,90 € i ‘brunch’ el cap de setmana.