Mil i un sabors
Bar Bar, especiat i especial
Aquest nou restaurant de l’Eixample recorre la cuina índia sent fidel a les receptes originals però presentant-les amb una creativitat i originalitat sorprenents

Si al sortir de Bar Bar et fessin una anàlisi, rebentaries l’hipotètic apartat de mil·ligrams d’espècies en sang. Així és la cuina índia, i aquest restaurant de l’Eixample (Aribau, 146) n’és un bon representant. No només per l’autenticitat dels sabors sinó per la seva visió panoràmica del receptari tan variat d’un país tan gran; la seva carta vol representar els 29 estats del gegant oriental.
Els paladars amb ganes de viatjar tenen un altre ganxo especial: la seva moderna, original i creativa manera de presentar cada plat. Tot un contrast amb la sobrietat de la sala, però aquí deixen per a d’altres els tòpics decoratius tipus Bollywood. Tot i que la teva llengua sí que ballarà embogida al ritme de nous i sorprenents sabors creats amb les combinacions impossibles de picants, dolços, amargs...
Feinada a cada plat
Notícies relacionadesCada recepta té mil i un ingredients. Exemples d’aquest feinada a la cuina: el ‘gol gappaaaaa’, ‘street food’ de Nova Delhi (i de tot l’Índia, tot i que amb altres noms), que consisteix en una bola de sèmola inflada que porta tamarinde especiat i gasosa amb coriandre i que s’acompanya d’arròs silvestre i llenties farcides; el ‘duck tava masala’, un con de remolatxa amb confit d’ànec i melmelada d’albercoc que no existeix al país asiàtic perquè és una invenció del xef, Nikhil Mahale; el ‘tandoori chicken momo’, pollastre marinat amb iogurt i espècies picants que es remata al forn ‘tandoor’ (l’única diferència respecte al que es menja a la frontera amb el Nepal); l’‘Indian railway lamb curri’, xai amb curri de iogurt i coco i ceba morada... ¿I per beure? ¡Vi indi! (l’única zona amb vinyes és a Nashgik, a l’oest).
El preu mitjà ronda els 40 € i els migdies laborables serveixen plats únics per 9,90, 10.90 i 13,90 €.
- Fenomen en auge La venda a pes de 'caixes sorpresa' d'Amazon arriba al centre de Barcelona: "És com una loteria"
- Universitat Més de 250 professors universitaris exigeixen a la UB que investigui el cas Ramón Flecha
- MUNDIAL DE CLUBS Luis Enrique ignora Mbappé: «Soc soci culer, per això sempre em motiva jugar contra el Madrid»
- Previsió meteorològica Catalunya, en alerta per fortes pluges: aquestes són les zones on més pot ploure
- Detingut per matar d’una punyalada un multireincident al Prat de Llobregat per una venjança
- Empreses Els tres fills del fundador de Mango Isak Andic assumeixen l’herència de manera equitativa
- MUNDIAL DE CLUBS Xabi Alonso trenca amb l’oficialisme d’Ancelotti i demana reforços després de quedar-se sense Zubimendi
- ACTUALITAT BLAUGRANA El Barça posa màxima pressió a Ter Stegen per forçar la seva sortida
- Unió Europea Espanya proposa blindar per llei que el cost de l’oficialitat del català corri al seu càrrec
- Notes de tall 2025 a Tarragona: cercador i llista per carreres