Mil i un sabors

Bar Bar, especiat i especial

Aquest nou restaurant de l’Eixample recorre la cuina índia sent fidel a les receptes originals però presentant-les amb una creativitat i originalitat sorprenents

Bar Bar, especiat i especial

Alex Froloff

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Si al sortir de Bar Bar et fessin una anàlisi, rebentaries l’hipotètic apartat de mil·ligrams d’espècies en sang. Així és la cuina índia, i aquest restaurant de l’Eixample (Aribau, 146) n’és un bon representant. No només per l’autenticitat dels sabors sinó per la seva visió panoràmica del receptari tan variat d’un país tan gran; la seva carta vol representar els 29 estats del gegant oriental.

Els paladars amb ganes de viatjar tenen un altre ganxo especial: la seva moderna, original i creativa manera de presentar cada plat. Tot un contrast amb la sobrietat de la sala, però aquí deixen per a d’altres els tòpics decoratius tipus Bollywood. Tot i que la teva llengua sí que ballarà embogida al ritme de nous i sorprenents sabors creats amb les combinacions impossibles de picants, dolços, amargs... 

Feinada a cada plat

Notícies relacionades

Cada recepta té mil i un ingredients. Exemples d’aquest feinada a la cuina: el ‘gol gappaaaaa’, ‘street food’ de Nova Delhi (i de tot l’Índia, tot i que amb altres noms), que consisteix en una bola de sèmola inflada que porta tamarinde especiat i gasosa amb coriandre i que s’acompanya d’arròs silvestre i llenties farcides; el ‘duck tava masala’, un con de remolatxa amb confit d’ànec i melmelada d’albercoc que no existeix al país asiàtic perquè és una invenció del xef, Nikhil Mahale; el ‘tandoori chicken momo’, pollastre marinat amb iogurt i espècies picants que es remata al forn ‘tandoor’ (l’única diferència respecte al que es menja a la frontera amb el Nepal); l’‘Indian railway lamb curri’, xai amb curri de iogurt i coco i ceba morada... ¿I per beure? ¡Vi indi! (l’única zona amb vinyes és a Nashgik, a l’oest).

El preu mitjà ronda els 40 € i els migdies laborables serveixen plats únics per 9,90, 10.90 i 13,90 €.