Un establiment de referència mundial

Així es menja al restaurant Disfrutar, 5è millor del món

  • Acaben de publicar un llibre amb plats del 2014 al 2017, un centenar de les 265 receptes que van fer en aquell període, sense comptar les descartades

Així es menja al restaurant Disfrutar, 5è millor del món
2
Es llegeix en minuts
Pau Arenós
Pau Arenós

Coordinador del canal Cata Mayor

Especialista en gastronomia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El 2014, Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, van obrir al carrer de Villarroel de Barcelona un restaurant de nom alegre,Disfrutar,germà gran d’un altre establiment també amb verb eucarístic, Compartir, aquest, a Cadaqués.

En només set anys, tots tres socis han situat Disfrutar en l’elit mundial, amb dues estrelles (i seria just que al desembre caigués la tercera) i el lloc número número cinc de la llista de The World’s 50 Best Restaurants, a més d’una altra sèrie de reconeixements que alimenten les prestatgeries de la visibilitat.

Ara que tants cuiners escoren cap a fórmules sense risc, el trio continua en el difícil i exigent camí de la creativitat, tal com van aprendre a El Bulli, de l’èxit planetari del qual van ser corresponsables.

A les tècniques ‘bullinianes’, han sumat les ‘disfrutanes’: la pasta de full sense farina, l’escuma de massa fregida, la ‘multiesferificació’, els vins desalcoholitzats, les verdures i fruites ‘negres’, la taula viva...

Coincideix aquesta tardor-hivern de sotracs emocionals amb la publicació del primer llibre de Disfrutar, editat per Abalon Books, amb un títol amb continuïtat: Vol 1, ja que només en recull una part, del 2014 al 2017, amb el millor d’un centenar de les 265 receptes que van fer en aquell període, sense comptar les descartades, que també enumeren els fracassos.

Una funda i dos volums, un d’aquests, una carpeta d’anelles amb el catàleg d’obres. Ho explica Oriol Castro: «Així treballem al restaurant, amb una carpeta d’anelles, i això han volgut reproduir els dissenyadors. És una eina pràctica. Hem triat les receptes amb la creativitat més important, aquelles més representatives, més significatives. Ens interessa mostrar la substància».

Notícies relacionades

El ‘panchino’ farcit de caviar, el ravioli transparent de pesto, la remolatxa gelada amb caviar, els macarrons a la carbonara, els pebrots de xocolata amb oli i sal, el milfulls de formatge idiazábal, la ‘tatin’ de foie i blat de moro, el sandvitx gelat de gaspatxo, la torrada de colomí, el còctel Americà comestible, els grisines d’espardenyes, el tortell al pesto, el ‘wonton’ de cargols a la bolonyesa... Menús degustació a 165 o 210 €, amb mos ‘clàssic’ o amb les últimes incorporacions.

Una cuina que funciona com un rellotge bo amb Nil Dulcet al capdavant; una sala de les meravelles amb Toni Boada i Vicente Lara i un celler en continu creixement amb Rubén Pol. Aquests quatre noms en representació d’una setantena d’empleats. Perquè fer disfrutar és cosa de molts.