Mar a la vista

Xalar: una terrassa a peu de platja d’allò més gurmet

  • El xef amb sengles estrelles Michelin per Villa Retiro i Xerta dirigeix l’oferta gastronòmica d’aquest restaurant de Castelldefels

  • La carta inclou arrossos, peixos salvatges i plats frescos i divertits elaborats amb productes locals

Xalar: una terrassa a peu de platja d’allò més gurmet
1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

A qui els agradi 1) la cuina de proximitat ben elaborada i presentada, i 2) les terrasses davant el mar, haurien d’apuntar aquest restaurant de Castelldefels. Es diu Xalar, és al passeig Marítim, 171, i 1) serveix plats amb la firma del xef Fran López, amb sengles estrelles Michelin per Villa Retiro i Xerta, i 2) té un agradable espai a l’aire lliure amb la platja com a únic horitzó. I si, 3), els agraden els còctels d’autor servits en copes de dissenys sorprenents, ja no haurien de tenir cap dubte: aquest és el seu lloc.

Brisa, sol, mar... i bona gastronomia a base d’arrossos, peixos salvatges i productes locals (si per alguna cosa destaca López és per saber cuinar el territori). En només uns mesos (va obrir a l’abril), Xalar, que és als baixos de l’hotel Donna, s’ha guanyat un merescut forat entre les terrasses més gurmets de la costa sud més pròxima a Barcelona.

Són molts els plats que avalen aquesta afirmació: les vellutades sardines marinades amb tomàquet, preparades amb caviar de vinagre de Mòdena esferificat i oli d’alfàbrega; l’infal·lible ‘steak tartar’ amb emulsió de xili de Jalapa, mostassa i maionesa de trufa; els addictius escamarlans a la brasa amb maionesa de farigola i les albergínies amb salsa de miso i anacards; la sensacional corbina amb salsa de mullo verd i blat de moro en textures (emulsió i panotxa baby); el saborosíssim arròs amb carpaccio de vaca madurada amb una reducció de salsa de vedella feta al forn de llenya que li aporta un característic sabor fumat...

Tots ells, servits en atrevides peces de parament de José Piñero, conegut com el ‘maker’ dels xefs, i amb la possibilitat de maridar-los amb algun dels 200 vins del seu celler.

Notícies relacionades

Plats divertits i frescos, en definitiva, que justifiquen l’elecció del nom del restaurant, ja que ‘xalar’, en català, significa passar-s’ho bé amb plaer i alegria, una cosa que succeeix a l’esmentada terrassa o a l’interior vidrat, des d’on també es veu el mar.

El preu mitjà ronda els 35-40 euros sense begudes.