Una terrassa a la sorra

Sal Mar: arrossos i plats amb un toc de fusió a la Barceloneta

  • El nou restaurant de la família de Ca la Nuri opta per una proposta gastronòmica entre clàssica i informal a peu de platja

Sal Mar: arrossos i plats amb un toc de fusió a la Barceloneta
2
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

¿Un nou restaurant amb bons arrossos a la Barceloneta? ¿Davant el mar? ¿Amb la terrassa a la mateixa sorra de la platja? Doncs sí. Hi haurà qui pensi que mai està de més una proposta així en un lloc com aquest. Es podria dir que l’escenari ho demana. No obstant, Sal Mar, la novetat de què estem parlant aquí, no acaba de ser exactament un establiment com els de sempre, tot i que s’hi acosta bastant.

La principal diferència rau en els seus horaris ininterromputs, que conviden a prendre un vermut, picar alguna cosa o fer la sobretaula, i que a la seva carta, que és més informal i variada que la clàssica esperable, amb un puntet de fusió, ja que inclou alguns plats com el trio de tacos de pollastre, el guacamole amb nachos i bec de gall, el tataki de salmó amb arròs salvatge i salsa teriyaki, el tabule de quinoes amb salsa de iogurt a la menta, la ‘burger’ vegana (la ‘carn’ de la qual és Heura) preparada amb salsa de miso...

L’establiment, que abans es deia Sal Cafè, ha canviat de nom, ha renovat la carta i s’ha incorporat a la família de Ca la Nuri, cèlebre pels seus arrossos. Els de Sal Mar segueixen en la línia que s’espera de la marca; és a dir, impecables. El negre de pop, calamar i allioli de pebre vermell fumat n’és un magnífic exemple.

Musclos a la marinera amb salsa de Martini Bianco i fonoll

Notícies relacionades

Però més enllà de la gramínia, el restaurant dona un lleugeríssim i desenfadat pas de rosca a clàssics com els calamars a l’andalusa (amb maionesa de wasabi suau) o a uns musclos a la marinera per sucar pa a la salsa de Martini Bianco i fonoll.

A aquestes propostes fixes, Sal Mar hi afegeix els suggeriments de la setmana, que varien en funció del que troben al mercat. Un dia poden ser els sonsos i les tallarines; un altre, el turbot... Després hi ha la paella del xef amb productes de temporada (era de secret ibèric, ceps i mongeta tendra el dia de la nostra visita) i el menú de migdia que serveix de dilluns a dijous i que inclou primer, segon, postres o cafè i beguda per 16 euros. Atenció, perquè els dijous, com és tradició a mig Barcelona, toca arròs, i el menú de Sal Mar incorpora el del ‘senyoret’.