Selecció variada

5 restaurants que has de visitar abans que acabi maig

  • ¿T’agrada la cuina mediterrània o la caribenya? ¿L’asiàtica o l’àrab? Doncs aquí tens cinc bons establiments de Barcelona que alegraran les teves papil·les gustatives

5 restaurants que has de visitar abans que acabi maig
2
Es llegeix en minuts

El panorama gastronòmic de Barcelona continua movent-se i bona prova d’això són aquests cinc restaurants que hem visitat recentment i que mereixen una visita.

‘Newsletter’ Cata Mayor

Pau Arenós us explica cada setmana els secrets més ben guardats per disfrutar del bon menjar dins i fora de casa.

Subscriviu-vos-hi

N’hi ha de tots els colors i gustos: mediterranis, caribenys, asiàtics, àrabs... ¡Bon profit!

1. Lucky Road / Matanzas

¿Dos restaurants en un? Més o menys. Perquè Lucky Road i Matanzas ocupen dos locals diferents del Gòtic, tot i que descorrent una cortina pots passar d’un a l’altre.

En un, plats asiàtics de carrer; a l’altre, gastronomia cubana, com explica Ferran Imedio. Aquí tens tota la informació per descobrir de què van Lucky Road i Matanzas.


2. Gresca Bar

Gresca i Gresca Bar són ara un sol espai i una mateixa carta: Rafa Peña s’ocupa de plats que ofereixen «comoditat mental» al client.

«És un format àgil, pròxim, més amable. Interactues amb la gent, tot i que Gresca mai ha sigut rígid». «Desenfadat», diu el xef. Aquesta és la crònica de Pau Arenós sobre la seva última vista a Gresca Bar.


3. Bar Monterolas

En poques setmanes, Peppe Palo, ex-Un’Altra Storia, ha entrat en les llistes dels truitòlegs. Hi ha esmorzar, vermut i dinar. «Això és un bar. Un bar il·lustrat, això sí», avisa Palo.

El Monterolas és una barra, parets amb fotos dels xiringuitos de la Barceloneta, de futbolistes antics i cellajunts i de discos de Julio Iglesias, dues tauletes altes enganxades a la paret, tamborets amb seient d'escai i una terrassa a la placeta. Aquí tens més informació sobre Monterolas.


4. Al-Jaima

Després de 37 anys, el primer restaurant libanès de Barcelona, Abou Khalil, al carrer de Santaló, va dissipar el fum i va apagar la graella i les pipes d’aigua.

Va ser el desembre del 2020 i mai se n’ha escrit l’esquela. Van preferir el silenci i traslladar l’ànima a uns quilòmetres, al carrer de València i sota el cel d’una carpa: Al-Jaima, rebatejat com a Al-Jaima de Abou Khalil. Arenós va menjar allà.


5. Candela

La plaça de Catalunya i voltants era vedat privat de guiris. Però hi ha reductes com Candela, que proposa una gastronomia mediterrània a preus raonables amb una qualitat notable que pot seduir els barcelonins.

Notícies relacionades

Aquest restaurant espaiós i càlid, que broda arrossos i espetos, diu Imedio, és a la Rambla de Catalunya, a pocs metres de la plaça.

Aquí trobaràs més informació sobre Candela.