Llibres, roses... i restaurants

Quatre bons menús per celebrar Sant Jordi

  • Diversos restaurants de Barcelona han preparat menús temàtics per aportar un aire més gastronòmic a la Diada

Quatre bons menús per celebrar Sant Jordi
1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Sant Jordi és el dia del llibre i de la rosa, però la gastronomia també és present. Prova d’això són els restaurants que ho celebren amb menús ‘ad hoc’. Una bona opció per reposar forces en una Diada que, amb o sense coronavirus, sempre és intensa. 

La gran novetat és A Restaurant (Sant Sever, 5), que avui reobre les portes inundant la font de la plaça de Sant Felip Neri amb pètals de rosa. Una idea de l’Hotel Neri (on s’ubica el restaurant), que també celebra la seva tornada amb un ‘pack’ amb allotjament, esmorzar i sopar per a dos per 255 euros i l’estrena d’una piscina desbordant al terrat. El menú d’Alain Guiard (50 €) inclou plats com el taco de patata i gamba vermella, la cassoleta de sepionets i el tatin de cua de bou.

‘Newsletter’ Cata Mayor

Pau Arenós us explica cada setmana els secrets més ben guardats per disfrutar del bon menjar dins i fora de casa.

Subscriviu-vos-hi

La Terrassa del Claris (Pau Claris, 150) proposa fins diumenge un menú amb clàssics de la cuina creativa i de producte d’Aurelio Morales, com el caneló de carrabiner amb gelatina de trufa i el lluç amb crema de ceba i poma àcida. Val 55 €. 

Notícies relacionades

La Masía, el nou pop-up gastronòmic de l’Hotel El Palace (Gran Via, 668), serveix un menú amb plats a triar per 45 €. Són receptes catalanes: arròs d’ànec amb carxofes i bolets, escalivada a la brasa amb anxoves, caneló de carn trufat, bacallà en mussolina de poma i samfaina, crema catalana... Els comensals rebran el llibre del centenari de l’hotel. Al terrat serveixen el caneló i una copa per 8 euros. A les 13.00 i a les 18.00 hores, amb jazz i soul en directe.

I Windsor (Còrsega, 286), fidel a la cuina catalana, celebra la Diada amb un menú (65 €) amb delícies com la sopa de tomàquet escalivat, tàrtar de gambes i sorbet de llima i api, l’ou mollet amb pèsols i foie, una «rosa» de postres i pa de Sant Jordi.