Selecció saborosa

5 restaurants que has de provar abans que acabi el març

  • Aquí tens un pòquer d’establiments que val la pena visitar perquè menjaràs de me-ra-ve-lla

5 restaurants que has de provar abans que acabi el març
2
Es llegeix en minuts

Hi ha pandèmia, sí. Hi ha restriccions, també. Però els restaurants no paren. Alguns són nous, d’altres es renoven. I nosaltres hem anat a aquests cinc en els últims dies. Cinc bons restaurants als quals hauries d’anar abans que acabi el mes.

Mont Bar

Iván Castro ha incorporat els cuiners Fran Agudo i Jaume Marambio, dos ex-El Barri, al seu petit espai per portar-lo més lluny. Aquests són alguns dels plats que va provar Pau Arenós en la seva visita: beina d’alga còdium amb mantega de ‘kimchi’, flor de remolatxa amb blinis, caviar i anguila, flor de carxofa, cruixent de pasta fil·lo farcit de crema de ‘dashi’ i amb escopinyes a sobre, fulla de ‘sisho’ en tempura amb papada i eriçó... Si vols saber-ne d’altres que va menjar al restaurant Mont Bar, clica aquí.


Chickoa

El xef pentaestrellat ha ideat la carta d’aquest restaurant de Sant Antoni que rosteix pollastre de granja de l’Empordà prèviament macerat durant 24 hores amb una barreja de 15 herbes fresques i vins amontillats. La carta és breu però imbatible: a més del pollastre a l’ast, pollastró, aletes, ‘fingers’, ‘mollete’ amb contracuixa, escalivada, moniato al forn... Tot això es pot menjar al seu ampli local, emportar-t’ho a casa o demanar-ho a domicili. Més detalls sobre el restaurant Chickoa, aquí.


Benzina

El xef italià Nicola Valle i l’anglomarroquí Badr Bennis s’atreveixen a fer un tomb a preparacions tradicionals d’Itàlia. Exemple saborosíssim: els ‘linguine aglio, olio’ i ‘peperoncino’, llamàntol, alvocat i oli de cardamom. A més, les begudes anomenen bandes o artistes clàssics del rock. Si vols llegir la crònica de Pau Arenós sobre el restaurant Benzina, clica aquí.


Besta

Notícies relacionades

Pau Arenós escriu convençut que Besta, al carrer d’Aribau, on fins fa uns mesos hi havia Sergi de Meià, serà una de les grans obertures de l’any 2021, i això que som al març. Es tracta d’un projecte de Manu Núñez i Carles Ramo, que s’han associat per unir l’Atlàntic i el Mediterrani en una carta canviant com les onades que venen i van. Aquí tens més informació sobre el restaurant Besta.


Perfecto

L’arròs i el peix a la brasa són dos valors segurs per a aquests temps d’incertesa pandèmica. Doncs aquesta és la proposta gastronòmica de Perfecto, el restaurant que s’ubica al local on hi havia Mextizo, al carrer de la Diputació, entre Balmes i Rambla de Catalunya. L’assessora Òscar Manresa, que també ha ideat propostes «per a barcelonins» com ara tàrtars, guisats i platets per compartir. Si vols saber-ne més sobre el restaurant Perfecto, clica aquí.