24 nov 2020

Anar al contingut

EN MARXA

27 restaurants amb bons plats per menjar a casa

¿Menjar bé a casa si no saps ni cuinar? ¡Doncs sí! En aquests restaurants preparen menjar a domicili o per emportar amb les millors creacions de les seves cartes

Ferran Imedio

27 restaurants amb bons plats per menjar a casa

Les portes dels restaurants s’han tancat una altra vegada, però molts han deixat una finestra oberta: la del ‘delivery’ i el ‘take away’. Així que, estimats gurmets i ‘foodies’, no tot està perdut. No serà el mateix que sortir a dinar o a sopar, però gairebé. ¿Que no s’hi està bé, a casona? Hem tastat aquestes propostes de menjar a domicili i per emportar amb les quals endrapar de meravella a casa tot i que no sàpigues cuinar.  

1. Dos Pebrots

Plats amb memòria mil·lenària

L’amanida de freses de bacallà del Dos Pebrots. 

La cuina amb memòria llunyana, fins i tot mil·lenària, del Dos Pebrots es modernitza a l’abraçar els formats ‘take away’ i ‘delivery’ de dimecres a diumenge i només a la ciutat de Barcelona. Es poden demanar plats com la taula de peixos curats i salaons, l’amanida de cranc reial, els porros ancestrals, la perdiu del faraó... Arqueologia gustosissíma que també se serveix en un menú de 60 € compost per cecina casolana de rossa gallega, salpicó de freses de bacallà, amanida de cranc reial, ploma ibèrica, kebab de xai i flamet.

Preu mitjà dels plats: uns 13 € (l’enviament costa 5 €, i és gratuït en comandes superiors a 50 €).

Dos Pebrots. Doctor Dou, 19. Barcelona. Telèfon: 680 46 33 08 (WhatsApp).


2. Teresa’s Stairway to Health

Un dels ‘healthy’ de més èxit de Barcelona 

Una de les ‘burgers’ saludables de Teresa’s Stairway to Heath.

En la lliga del menjar ‘healthy’, Teresa’s Stairway to Health serveix un dels ‘delivery’ de més èxit de Barcelona, així que no podia faltar en aquesta llista. La seva carta és d’allò més variada: amanides, torrades, sopes, cremes, tacos, pizzes sense gluten... Fins i tot una cosa tan ‘fast food’ i aparentment tan poc sana com les ‘burgers’; no pateixis, estan fetes amb pa artesà integral de farina d’espelta ecològica i no porten ingredients d’origen lacti, greixos d’origen animal, greixos d’origen vegetal hidrogenats ni sucres refinats... Per beure, tot d’allò més saludable: des de sucs ‘cold-pressed’ i ‘smoothies’ fins a kombutxes.

Preu mitjà: 12,5 €

Teresa’s Stairway to Health. Argenteria, 31. Barcelona. Telèfon: 93 310 25 99.


3. El Japonés

Una carta nipona extensíssima

Un dels plats d’El Japonés.

El Japonés ha preparat una extensa carta de plats per seduir a tots els paladars. Així, tant tenen ‘gyozes’ de verdura o de carn, edamame, sopa de miso, ‘yakitori’, ‘yakisoba’ (en aquest cas, els fideus poden fer-se amb vedures, pollastre o llagostí)...  També tenen plats ressenyables com el ‘tataki’ calent de filet amb crema de moniato i ‘teriyaki’ de trufa, ‘noodles’ d’arròs amb verdures, l’‘steak’ tàrtar amb miso, gingebre i galeta d’arròs cruixent, a més de sushi per avorrir: ‘makis’, ‘uramakis’, ‘nigiris’... Acabaràs xampurrejant japonès.

Preu mitjà: 20-25€.

El Japonés. Telèfon: 93 487 25 92.


4. Suculent

Plats de sabors llargs i potents

El biquini de llengua de bou amb maionesa de ‘kimchi’ i salsa ‘diabla’ de Suculent. 

Els plats de sabors llargs i potents de Suculent s’adapten al format de menjar a domicili. Molts són els mateixos, tot i que en alguns casos canvien els ingredients i en d’altres són creacions totalment noves. Toni Romero té una carta de les que fan salivar: ‘steak tartare’ de vedella, sopa de ceba, garota amb rovell d’ou curat amb brou de ceps, biquini de llengua de bou amb maionesa ‘kimchi’ i salsa ‘diabla’ i marcat amb mantega fumada per fora, paella valenciana, canelons de llebre a la royale amb beixamel de rave rusticà, carxofes a la brasa amb suquet de galeres...

Preu mitjà dels plats: uns 13 €.

Suculent. Rambla del Raval, 45. Barcelona. Telèfon: 93 443 65 79.


5. The Green Spot

Verd estimat 

Amanida de col verda orgànica, quinoa, tomàquets ‘cherry’, avellanes i vinagreta de miso de The Green Spot.

Els fans de The Green Spot, en el número 28 de la llista dels 100 millors restaurants de verdures del món que elabora la guia belga ‘We’re smart green guide’, celebraran que la seva pizza estigui a la carta de ‘delivery’. És el ‘hit’ de la casa, que es pot acompanyar amb altres menges i plats com les croquetes de créixens, porros i nous, l’amanida d’algues, l’amanida de col verda orgànica, quinoa, tomàquets ‘cherry’, avellanes i vinagreta de miso, la ‘burguer’ de mongetes negres, els ‘tagliatelle’ de moniato amb salsa de macadàmia i trufa, i la barra de xocolata negra amb caramel salat i pistatxo.

Preu mitjà dels plats: uns 14 €.

The Green Spot. Reina Cristina, 12. Barcelona. Telèfon: 93 802 55 65.


6. Van Van Chicken Bar

Pollastre fregit de carrer

El pollastre fregit de Van Van Chicken Bar.

Els que saben de ‘street food’ coneixen el Van Van Market, un mercat gastronòmic itinerant amb un comboi de ‘food trucks’. Ara, el seu ‘spin off’, Van Van Chicken Bar, et porta a casa pollastre fregit en diferents formats. Es tracta de pollastre de proximitat, marinat durant 24 hores en ‘buttermilk’ i espècies, cosa que li aporta una textura sucosa, i un arrebossat supercruixent. Aquesta creació tan de carrer es pot demanar de tres maneres: la clàssica (tres peces de pollastre amb patates i dues salses a elegir), hamburguesa (amb formatge fos, ceba marinada en llimona, brots verds, tomàquet i salsa de la casa) i ‘wrap’ (amb guacamole, tomàquet, ceba marinada amb llimona, brots verds i un toc de mel i mostassa). Hi ha diverses salses (mel i mostassa, barbacoa, curriquètxup, tàrtara i maionesa chipotle), patates fregides (atenció a les Pimp my fries, amb trossos de pollastre fregit, cheddar fos i béicon), amanida de col i panotxa cuinada amb mantega i tagín, i tres gelats de Paral·lelo, la gelateria italiana que tant flipa els moderns.

Preu mitjà del pollastre fregit: 9 € (hi ha menú de migdia per 11,90 €).

Van Van Chicken Bar. Telèfon: 93 737 78 21.

7. Al Kostat

Plats casolans amb molt sabor

Les mandonguilles de fricandó d’Al Kostat / MIGUEL MORENO

Al Kostat, la proposta assequible d’Alkimia (una estrella Michelin), té una carta de plats casolans per al dia a dia en els quals voldràs sucar pa com si no hi hagués un demà. A saber: ‘risotto’ de bolets, croquetes, macarrons, mongeta tendra amb patates, capipota’, mandonguilles de fricandó, truita de patates, tàrtar de carn, tàrtar de tonyina, brandada de bacallà. Si no et sembla suficient temptació, sempre pots estar al lloro dels plats del dia segons el que Jordi Vilà troba al mercat; d’aquesta manera pot ser que faci mongrtes del ganxet tendres amb botifarra de perol, oca amb naps, arròs a la cassola amb sípia i escamarlanets, salmó fumat, escudella...

Preu mitjà: uns 11 €.

Al Kostat. Ronda de Sant Antoni, 41, principal. Barcelona. Telèfon: 636 291 445.


8. Entrepanes Díaz

Entrepans gurmet

L’entrepà de calamars, supervendes d’Entrepanes Díaz / FERRAN IMEDIO

Entrepanes Díaz ha concentrat a la seva carta de menjar a domicili i per emportar les seves creacions més exitoses. Són vint: no hi falten els seus entrepans gurmet, com el seu supervendes, el de calamars. També es pot demanar el de cua de bou, el vegetal, el de corbina, el ‘pepito’ de vedella... No hi falten tapes clàssiques com les croquetes, la truita de gambeta, l’amanida i les patates braves, ni platillos com les tallarines amb cua de bou amb oli de trufa, el pop a la gallega i l’‘steak tartare’. Per beure, Entrepanes Díaz ven les ampolles de vi al mateix preu que al restaurant.

Preu mitjà del menú: uns 20-25 €.

Entrepanes Díaz. Pau Claris, 189. Barcelona. Telèfon: 93 415 75 82.


9. La Gormanda

Cuina de mercat en un menú de 19 €

L’arròs de galeres de La Gormanda / BEATRIZ JANER

Els plats de mercat de La Gormanda tenen una bona rèplica en la versió de menjar a domicili i per emportar. N’hi ha prou amb donar un cop d’ull al menú del migdia amb primer, segon i postres que canvia diàriament. Serveixi l’exemple del d’avui: ous a baixa temperatura amb espinacs saltejats i sofregit de tomàquet, ceba i pebrot de romesco; salmó a baixa temperatura amb una amanida de fonoll, poma, nous i api, i plàtan flamejat amb rom, amb xocolata cremosa i coco. Es poden demanar plats de la carta, que canvien segons la temporada: arròs de galeres, carbassa al forn amb suc de carn rostida i carbonara de pinyons, croquetes de pollastre rostit amb curri, ‘gyozes’ de carn d’olla (un dels seus clàssics) i de gamba, calamar farcit amb botifarra de perol, canelons d’ànec, pa de pessic de castanya amb peres al vi... 

Preu del menú de migdia: 19 € (preu mitjà dels plats, 12 €).

La Gormanda. Carrer d’Aribau, 160. Barcelona. Telèfon: 93 127 60 49.


10. Disfrutar

Dues estrelles Michelin a domicili

La capsa de ‘snacks’ creatius del Disfrutar / FACEBOOOK

Disfrutar, amb dues estrelles Michelin, ja servia abans del tancament de bars i restaurants una caixa de ‘snacks’ creatius per a dues persones per 49 € i una altra de còctels. Encara les ven. Ara ha afegit a aquesta oferta una carta a domicili i per emportar a l’altura de la seva fama (però amb preus mooolt populars) amb alguns plats que cal rematar a casa: coliflor amb beixamel de coco, curri, tamarinde i cacauet; navalles gallegues en vinagreta japonesa amb amanida d’algues, ‘shitake’ i freses de salmó; endívies en dues textures amb escuma de gorgonzola, nous i fruita de la passió; ‘noodles’ amb llagostins i musclos amb suc especiat ‘thai’; llamàntol amb suc de pollastre anisat; llonganissa amb bolets i cebetes confitades; garrí desossat a l’estil pibil; pollastre de pagès cuinat amb gingebre, xocolata i bitxo; ‘cheesecake’ amb cireres, gelat de vainilla de Madagascar... ¡I també tenen caviar!

Preu mitjà dels plats: uns 17 €.

Disfrutar. Villarroel, 163. Barcelona. Telèfon: 93 348 68 96.


11. Pervers

Tapes amb poesia a preus imbatibles

Pollastre a l’ast i croquetes de Pervers.

Les tapes ‘poètiques’ de Pervers, taverna de Sant Gervasi que solia acollir esdeveniments literaris, com presentacions de llibres, recitals i ‘performances’, arriben a casa a preus imbatibles. Amanida amb llom de verat, pollastre groc de km 0 a l’ast, croquetes, canelons, patates braves Stendhal amb all negre i oli picant, cruixent de botifarró amb poma i ‘chutney’ de pebrot... També hi ha plats de la setmana com peus de porc (el ‘hit’ de la casa), canelons, cua de bou, fricandó..., que costen una mitjana d’entre 7 i 10 €. El servei de menjar a domicili només es realitza per la zona.

Preu mitjà de les tapes: uns 5 €.

Pervers. Carrer d’Hercegovina, 24. Barcelona. Telèfon: 93 684 65 71.


12. La masia del Rocxi

¡Cargols!

Els cargols de La Masia del Rocxi que tant agraden molts lleidatans / MIGUEL MORENO

Si la gent de Lleida que freqüenta Barcelona coneix aquest restaurant pels seus cargols, senyal que aquí saben cuinar-los. Ara els entreguen a domicili. Aquest establiment de Sants, una mica amagat malgrat ser en un passeig al costat de l’estació de tren, prepara cuina tradicional catalana. De la seva carta destaquen els bunyols de bacallà, les croquetes, les taules d’embotits, el saltat de xipirons amb favetes i bolets, el suquet de rap, el bacallà fet de mil i una maneres, els arrossos i les carns a la pedra, un altre dels seus reclams. Per cert, pots demanar un entrecot de Nebraska que t’arribarà a casa cru perquè te’l facis al punt que més t’agradi.

Preu mitjà: uns 30 €.

La masia del Rocxi. Passeig de Sant Antoni, 17. Barcelona. Telèfon: 93 490 41 15.


13. Sintonia

L’estrella és l’‘steak tartar’ de carn de vaca madurada

L’‘steak tartare’ de Sintonia /álex moneo

La cuina mediterrània de Sintonia, elaborada amb bon producte, molt cuidada i actualitzada, traspassa les parets de l’Hotel Gallery, on està ubicat el restaurant, i arriba als domicilis de qui demani els seus plats entre dimecres i diumenge. L’estrella de la casa és l’‘steak tartare’ de carn de vaca madurada, que arriba acabat a casa (al local te l’acaben davant teu). També estan disponibles altres clàssics com el caneló i el croissant fumat al forn Josper.

Preu mitjà: uns 30 € (enviament gratis a partir de 50 €).

Sintonía. Carrer del Rosselló, 249. Barcelona. Telèfon: 673 515 830. 


14. Dumbo Café

Menjar saludable a l’estil de Brooklyn

El Dumbwok d’arròs chaufa (en primer pla), el Dumbowl de quinoa i fajol, els ous Benedict (dreta) i el tiramisú de te matxa de Dumbo Café / FERRAN IMEDIO

El que era Cafè San Telmo és ara Dumbo Café, una proposada més ‘healthy’ en què manen ‘bowls‘, sandvitxos i cafès d’especialitat, i que s’inspira en aquesta zona al costat del pont de Brooklyn que tan de moda s’ha posat (DUMBO respon a les inicials de Down Under The Manhattan Bridge Overpass). Els plats (les estrelles són els Dumbowls i els Dumbwoks) s’elaboren amb el producte de proximitat que aporta Ametller Origen. A la carta també hi ha ous i ‘burgers’, i els amants del ‘brunch’ poden demanar la Brunch Box, amb ous Benedict, ‘cakes’ o ‘pancakes’ i una beguda per 18 €. Per beure, vins naturals, cafès d’especialitat, sucs acabats de fer i kombutxa. Els amants del dolç gaudiran amb la seva brioixeria clàssica i els seus ‘rolls’ i ‘cookies’ de Demasié.  Atenció amb el tiramisú de te matxa. Si reculls la comanda al local et fan un 10% de descompte.

Preu mitjà: uns 20 €.

Dumbo Café. Buenos Aires, 60. Barcelona. Telèfon: 93 439 17 09.


15. Gouthier

Festival d’ostres... i alguna cosa més

¡Ostres! Les de Gouthier. 

Gouthier és, probablement, el restaurant que té més ostres a la seva carta. Si vols regalar-te un festival amb sabor a mar, aquest és el teu lloc. De dimarts a dissabtes, pots demanar totes les que vulguis, però també hi ha platillos amb sabor a mar, com una amanida d’algues, ‘foie’ de rap amb wakame, gambes fresques marinades amb gingebre i alvocat, ‘cañaíllas’ amb maionesa acevichada... Les ostres et poden arribar a casa obertes, tancades o marcades perquè les acabis d’obrir-les fàcilment a casa. Si vas al local, pots prendre dues ostres i una copa de cava per 6 €.

Preu mitjà: les ostres costen entre 1,5 i 3 €  i el preu mitjà de mitja dotzena és de 15 (la comanda mínima és de 20 €).

Gouthier. Carrer de Mañé i Flaquer 8. Barcelona. Telèfon: 93 205 99 69.


16. Santa Burg

‘Burgers’ gurmet

Una de les ‘burgers’ de Santa Burg / GABI GUIARD

Els fans de les hamburgueses gurmet veneren el Santa Burg. Aquest negoci, amb dos locals (un a l’Eixample i un altre a Sants), utilitza carns de vaca madurada, pa de brioix de qualitat i salses casolanes elaborades amb productes naturals. Dos dels seus ‘hits’ són la clàssica Royal, amb enciam, tomàquet, béicon i ceba caramel·litzada, i la Jeanluxe, amb escalopa de fuagràs i poma caramel·litzada. També preparen hamburgueses amb carn de pollastre i de porc, i acompanyaments com ara patates fregides, amanides, natxos amb formatge, xili amb carn i guacamole, aletes de pollastre...

Preu: 10 € per hamburguesa.

Santa Burg. València, 273, i Vallespir, 51. Barcelona. Telèfons: 934.871.420 i 936.763.974.


17. Teikit

Sushi de tots els països

Safata de sushi de Tekit / miguel moreno

El seu lema és ‘Cuina de cultures amb base japonesa’, i això significa que dones la volta al món a través del sushi. Per exemple, els ‘uramaki rolls’ han sigut batejats amb noms de ciutats els ingredients dels quals tenen hi bastant a veure. Exemples: el París porta ‘foie mi-cuit’, poma al forn i reducció de Pedro Ximénez, el Buenos Aires s’elabora amb carn de vedella flamejada amb romaní i salsa chimichurri, el New Oslo té salmó ‘teriyaki’ al forn, el Crunchy Mex incorpora pollastre marinat i salsa ‘mex’ picant i el Green Vietnam porta alvocat, ceba, maionesa i salsa de cacauet.  També tenen ‘poké bowls’, tàrtars, ‘baos’... Tot ho fan al moment i a la vista (quan els seus locals de Barcelona, Sant Cugat, Sabadell, Terrassa i Badalona estan oberts al públic).

Preu mitjà: 20 €

Teikit. Travessera de Gràcia, 50. Barcelona. Telèfon: 93 514 90 90. També compta amb locals a Sant Cugat, Sabadell, Terrassa i Badalona.


18. Gelateria da Gallo

Gelats i pastissos sicilians

La ‘paffutella’, un brioix farcit de gelat passat per la planxa, és la joia de la corona de Gelateria da Gallo / MIGUEL MORENO

A més dels gelats artesanals de tot tipus i condició, la joia de la corona de Gelateria da Gallo és la ‘paffutella’, un brioix farcit de gelat passat per la planxa. Aquest mos amb contrast fred-calor és deliciós. Només treballen amb ingredients ecològics i sicilians, i han renunciat als plàstics. El ‘hit’ de la casa és el gelat de pistatxo, que arriba des de la localitat italiana de Bronte. 

Preu mitjà: 5 €

Gelateria da Gallo. Carrer de Mallorca, 277. Barcelona. Telèfon: 93 683 77 67.


19. El Filete Ruso

‘Burgers’ de carn eco

Una de les ‘burgers’ d’El Filete Ruso

El Filete Ruso s’ha fet un nom a Barcelona gràcies a un infal·lible ‘steak tartare’ tradicional, amb ou i tàperes, i a les seves hamburgueses de carn ecològica a la brasa amb pa de Baluard, una de les fleques de referència de la ciutat. En el format de menjar a domicili, l’establiment de l’Eixample manté l’‘steak’ tàrtar i sis tipus de ‘burgers’, com la Ibèrica (amb pernil ibèric, oli de trufa, parmesà i ruca), la Califòrnia, o la Chicago (ou ferrat ‘eco’, béicon i formatge cheddar)... També serveix postres com ‘cheese cake’, ‘lemon pie’ i coulant de xocolata. De dijous a dissabte.

Preu: entre 8 i 13 € cada ‘burger’.

El Filete Ruso. Carrer d’Enric Granados, 95. Barcelona. Telèfon: 93 217 13 10.


20. Tapas 2254

Tapes italianes i catalanes

Biquini de focaccia de Tapas 2254 / MIGUEL MORENO

Diuen amb orgull que fan la millor carbonara de Barcelona per emportar-se. T’arriba a casa amb el detall que la pasta va d’una banda i la salsa per l’altra, perquè no es cogui la primera i pugui menjar-se en el seu punt perfecte. Preparen tapes catalanes i italianes en honor al nom de l’establiment, que marca els quilòmetres de distància entre Barcelona i Palerm. El xef Nuncio Cona serveix altres ‘hits’ com el biquini amb pa de focaccia amb formatge taleggio i trufa, la truita a la carbonara, el tàrtar ‘roll’ i el ‘mochi’ de patata (que no és salat i s’assembla a un nyoqui gegant que es presenta amb oli esferificat i trufa ratllada per sobre i una salsa de ‘ceps’ per sota).

Preu mitjà: uns 25 €.

Tapas 2254. Carrer del Consell de Cent, 335. Telèfon: 93 528 60 02.


21. Què S’hi Cou?

Guisats i plats a la brasa al voltant de Badalona

Torrades del Què s’hi Cou?

El fum que surt de la cuina de Què S’hi Cou? està atraient molta gent a aquest establiment del centre-centre de Badalona: normal, broden els guisats i els plats a la brasa. Les carns també tenen molta tirada, des de les mitjanes de vaca vella madurades durant 35 dies fins a l’hamburguesa, el pollastre o la botifarra a la brasa amb patates. I també triomfen els canelons, les croquetes, les albergínies confitades i brasejades amb crema de burrata, el bacallà gratinat amb sobrassada, mel i avellanes, la caldereta de xai... I les seves torradetes de Santa Teresa estan per llepar-se’n els dits. Reparteixen a domicili a Badalona, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet, Montgat i Tiana. Hi ha menú de migdia laborable (primer i segon amb pa, una beguda i postres o cafè) per 12,95 € (19,95 els caps de setmana), un menú anomenat ‘Txuletón’ per a dues persones per 32,95 € per cap i un menú degustació amb 9 plats per 35 €. A més, si demanes plats de la carta i vi et fan un 10% de descompte.

Preu mitjà: 20 €

Què S’hi Cou? Carrer de Sant Francesc d’Assís, 5 (Badalona). Telèfon: 615 13 92 82.


22. La Taverna del Clínic

Els clàssics de la casa, a domicili

Tàrtar de filet de vedella de La Taverna del Clínic

La Taverna del Clínic, un dels referents gastronòmics a la zona de l’Hospital Clínic, prepara menjar per emportar o el porta a casa. La seva cuina de producte es tradueix en una carta que no baixa el nivell respecte al que se sol menjar al mateix establiment. Cal anotar aquí clàssics de la casa com el garrí desossat amb ‘parmentier’; els canelons d’ànec i bolets; el tàrtar de filet de vedella, i el ‘mi-cuit’ de ‘foie’ caramel·litzat amb poma.  També es pot demanar arròs de pop, ‘risotto’ de bolets i trufa i ‘sipionetes’ amb ‘rigattoni’ farcits. I una cosa poc habitual en un servei de ‘delivery’, com gambes vermelles, peix de llotja, cocotxes de lluç al pil-pil, espardenyes, tonyina vermella...

Preu mitjà: uns 35 €.

La Taverna del Clínic. Carrer del Rosselló, 155. Barcelona. Telèfon: 93 410 42 21 (per WhatsApp al 696 493 372).


23. El Mercader de l’Eixample

Cuina tradicional amb producte ecològic

Canelons de pollastre ecològic d’El Mercader de l’Eixample / FERRAN IMEDIO

El Mercader de l’Eixample elabora plats tradicionals amb producte ecològic i de proximitat. El seu repartidor lliura els plats envasats al buit. Els que més triomfen, i amb raó, són les croquetes de pollastre ecològic i les de pernil de gla, els canelons de carn ecològica (8 € la unitat) i de marisc (12 €), la paella de la Barceloneta amb peix de la llotja (18 €) i la fideuà (16 €), el fricandó, l’escamarlà amb pollastre ecològic, el bacallà a la llauna, la graellada de verdura amb romesco... El servei està operatiu de divendres a diumenge.

Preu mitjà: uns 30 €.

El Mercader del Eixample. Carrer de Mallorca, 239 (cantonada passatge de Mercader). Telèfon: 679 93 07 51.


24. Maai

Plats saludables i nutritivament equilibrats

La premissa de Maai és que les seves creacions siguin ‘healthy’ /INSTAGRAM

Sense aliments processats ni refinats, sense conservants, sense colorants, sense additius, i sense gluten. I amb productes de proximitat, en la seva grandíssima majoria, ecològics. Amb aquests paràmetres treballen a Maai, on serveixen esmorzars, ‘brunchs’ i dinars d’allò més saludables i nutricionalment equilibrats perquè compten amb l’assessorament d’experts. Això es tradueix en plats com llenties ‘beluga’ amb gambes i arròs integral prebiòtic; gofra de cigrons amb ous i alvocat amb espinacs a la catalana; ‘tacos’ de pollastre amb amanida Cèsar vegana amb encenalls de formatge Dziugas, alvocat a la planxa i poma amb ‘tortillas’ de blat de moro; bacallà confitat amb hummus de coliflor, peres al forn i mantega d’ametlla...

Preu: 13 € cada plat.

Maai. Carrer de Regàs, 30. Barcelona. Telèfon: 938.098.341 (WhatsApp 639 669 117).


25. Sentit Comú

Del xef Jordi Artal, amb una estrella Michelin pel Cinc Sentits

Els canelons de festa major de l’àvia del xef.

Jordi Artal té una estrella Michelin per Cinc Sentits, però ha obert al mateix local Sentit Comú (Entença, 60), amb una proposta gastronòmica més assequible que ara també prepara per emportar de dijous a diumenge. Tots els plats són clàssics, mediterranis, però amb el seu toc: minibrioix de pollastre amb samfaina, croqueta de cua de bou amb allioli de moll a la brasa, canelons de festa major de l’àvia Sofia, turbot amb salsa cremosa de cava, xampinyons i patata nova, melós de vaca vella amb salsa trufada de vi negre... 

Preu del menú: uns 30 €.

Sentit Comú. Carrer d’Entença, 60. Barcelona. Telèfon: 93 323 94 90.


26. Gnocchi 29

Nyoquis casolans i plats per compartir

Alguns dels nyoquis de Gnocchi 29.

Benzina, el restaurant italià amb aires novaiorquesos ubicat a Sant Antoni, ha llançat Gnocchi 29, que ofereix una selecció de deliciosos nyoquis fets a casa entre 14 i 16 € per ració i una varietat de plats per compartir, tot amb un ‘packaging’ 100% biodegradable. Hi ha nyoquis clàssics (amb ‘ragoût’ de conill, per exemple) i creatius (de remolatxa amb crema de gorgonzola) i altres propostes transalpines com ‘parmigiana’ i amanida de burrata de Puglia, que costen entre 10 i 15 €. Ah, ¡i no hi falta el tiramisú! 

Preu de la ració: entre 14 i 16 euros

Gnocchi 29.  Passatge de Pere Calders, 6. Barcelona. Telèfon: 93 659 55 83


27. Poké Maoli

El bol hawaià

Dos ‘poké bowls’ de Poké Maoli / FERRAN IMEDIO

El ‘poké bowl’ és un plat nascut a Hawaii, que es va posar de moda als Estats Units i que, com no podia ser de cap altra manera, ha arribat a la resta del món del bol. És un bol en què mana l’arròs (tot i que se li pot posar quinoa) i el peix cru (normalment tonyina o salmó). A partir d’aquí no hi ha més regles que el gust del cuiner o del comensal per a la resta d’ingredients. Poké Maoli té diverses creacions, totes, molt completes nutritivament i divertides gastronòmicament. A més de tonyina i salmó (que poden ser picants o cítrics), n’hi ha de calamar i fins i tot vegetarians. O pots demanar que te’n facin un al teu gust.

Preu del poké:  Entre 11,50 i 12,90 €. 

Poké Maoli. Carrer de Sevilla, 80. Barcelona. Telèfon: 93 631 77 68.