GASTRONOMIA

Cinc arrossos que no et pots perdre a Barcelona

Pau Arenós, el cronista gastronòmic d'EL PERIÓDICO, t'ofereix la seva selecció de restaurants on preparen arròs d'una altra forma

zentauroepp54038986 pau200721173051

zentauroepp54038986 pau200721173051 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Hi ha qui associa l’arròs a la pseudopaella dels diumenges i qui converteix l’arròs amb coses en un camí del cel. Pau Arenós, el cronista gastronòmic d’EL PERIÓDICO, ha ofert aquest estiu la seva selecció de cinc restaurants de Barcelona on transformen el gra més popular en plats originals i deliciosos.

1. Cruix, arrossos com a tapa a l’Eixample

Aquest petit local del carrer d’Entença ofereix arrossos de pebrots i gambes; de llàgrima i porc ibèric amb albergínia fumada; de pedrers de boví, ‘piparras’ fresques i talls d’entrecot de black angus curat amb sal per als bojos de la carn, i paella de gambes amb allada per a qui enyori el mar.

2. Terraza Martínez, arròs amb vistes

El restaurant de Montjuïc ofereix els mateixos arrossos en tres coccions per retenir l’atenció al plat i no només a l’‘skyline’ de Barcelona.

3. La paella de Su, València a la Diagonal

L’únic local català que té el reconeixement de Wikipaella es pot trobar a la Diagonal de Barcelona i el porten dos antics interioristes reconvertits als fogons. 

4. La Mar Salada, referència a la Barceloneta

Notícies relacionades

Arrossos en cassola prepara aquest emblemàtic restaurant del barri mariner de Barcelona que viuen dels fons tradicionals però amb un toc d’imaginació.

5. Suculent, paella sublimada

Al Raval de Barcelona, sense vistes marineres, preparen una paella que dona la volta a la valenciana en ingredients i en mestria.