¡ATENCIÓ, GURMETS!

Vuit nous restaurants que no et pots perdre

En aquests establiments trobaràs l'últim (i bo) que es cou a Barcelona

fcasals46685498 langostinos y berenjena del chef mitsutaka kawata dek restau190130115820

fcasals46685498 langostinos y berenjena del chef mitsutaka kawata dek restau190130115820 / ASLI YARIMOGLU

4
Es llegeix en minuts
On Barcelona

La ciutat de Barcelona continua ampliant la seva oferta culinària. Descobreix, de la mà de Pau Arenósvuit nous (i molt recomanables) establiments que han obert en el primer semestre d’aquest any. ¿Et deixaràs portar?

  • No et perdis cap pla a Barcelona: Segueix-nos a Facebook

1. Aürt

Els 'lobbies’ dels hotels són llocs de passada, espais amb sofàs per a culs amb pressa. Situar un restaurant d’alta cuina en un 'lobby' és una d’aquestes temeritats que agraden a Artur Martínez, el cuiner de Terrassa que va aconseguir una estrella amb Capritx –en un barri obrer al costat de la rostisseria dels pares– en una cuina de 15 metres quadrats i amb un microones. Llegir-ne més sobre Aürt.

Aürt

Hotel Hilton Diagonal MarPasseig del Taulat, 262. BarcelonaT: 93.50.70.860Menú degustació: 89 €

Porro escabetxat i maionesa de gingebre. / Ferran nadeu

2. Sun Taka

Assegut davant Mitsutaka 'Taka' Kawata, a la barra de Sun Taka, em magnetitza de nou la celeritat i determinació de les mans i els minuciosos talls de ganivet. Filo i dits llargs: he observat i he fotografiat per subjectar la memòria. Als restaurants japonesos recomano acomodar-se davant el cuiner i relaxar la ment amb les manualitats, i la violència suau del ganivet. Llegir-ne més sobre Sun Taka.

Sun Taka

Bruc, 146. BarcelonaT: 93.250.23.49Preu mitjà (sense vi): 35 €Menús: 68 (degustació) i de 13,5 a 18,5 € (migdia)

Albergínia amb anguila, llagostí i miso d’alfàbrega. / Asli yarimoglu

3. Fat Barbies

Aquesta crònica ha sigut fumada. Aquesta és l’especialitat de Fat Barbies: el fum, i no perquè venguin una cosa gasosa i intangible, sinó al contrari, ja que es dediquen a les carns, al sòlid. El veneçolà Juan Martini, associat amb el seu germà Aquiles i Alex Demendoza, rep amb una muntanya de troncs a la porta del restaurant. La fusta d’alzina i olivera dona la benvinguda. Llegir-ne més sobre Fat Barbies

Fat Barbies

Bailèn, 83. BarcelonaT: 93.245.31.80Menú de migdia: 10,95 €Preu mitjà (sense vi): 20 €

Costella fumada de porc./ danny caminal


4. Bar Torpedo 

Pregunto a Juanlu Pérez, un dels tres socis del Bar Torpedo juntament amb Rafa Peña i Biel Gavaldà, el perquè del nom: “Va sortir d’un 'brainstorming'”. Als EUA anomenen submarí o torpede a certs entrepans allargats. De la carta de deu entrepans, el de mandonguilles amb tomàquet, mozzarella i alfàbrega és el que s’assembla al projectil. Tot i que destacable, és el menys explosiu dels quatre que vaig menjar per sopar un dimarts al Bar Torpedo. Llegir-ne més sobre Bar Torpede

Bar Torpedo

Aribau, 143. BarcelonaT: 93.858.37.60Preu mitjà (sense vi): 10-15 €. 

Hamburguesa de Rafa Peña./ Ferran Nadeu


5. Nairod

David Rustarazo, àlies Rusti, és un cuineràs, un vell cuiner de 35 anys. Barbes de capità Ahab i inseguretats de caçador de balenes: “¿És bon moment o no per llançar l’arpó?”, sembla preguntar-se. I ho és perquè amb plats com el suquet de llamàntol, patates i ou curat els clients o els cetacis han de caure. Llegir-ne més sobre Nairod

Nairod

Aribay, 141. BarcelonaT: 93.808.92.60Preu mitjà (sense vi): 40 €

Suquet de llamàntol, patates i rovell curat. / joan cortadellas


6. Oníric

He tornat al local que va ocupar el primer Alkimia, que ara es diu Oníric i és el somni de Miquel Centelles, que va ser treballador de Jordi Vilà a Vivanda i a Saltimbocca/Dopo, aquell italià que es va fondre com la mozzarella. Oníric és una taverna, paraula quejuntament amb celler ha tornat al nostre vocabulari neta de teranyines i tèrmits. Petit format que busca el sarau i la desimboltura, té a Barcelona alguns representants d’última hora, amb propietaris sense cabells blancs: PerversBerbenaL’ArtesanaTeòricLast Monkey... El que és més a prop de l’estirp trencada dels bistronòmics és CruixLlegir-ne més sobre Oníric

Taverna Oníric

Indústria, 79. BarcelonaT: 93.525.23.33Preu mitjà (sense vi): 20-25 €.

Rajada amb mantega negra. / Albert bertran 


7. Pervers

Notícies relacionades

La greixonera de peu de porc, pecat balear, és un plat que respon a les intencions del restaurant Pervers, també taverna poètica, tot i que l’únic vers al qual em referiré pertany a Neruda: 'Cebolla / luminosa redoma'. Viciosa i trencadora de dietes, l’extremitat porcina resulta esponjosa gràcies als ous. Un menjar categòric que podria destruir la nova raça de comensals ortorèctics, els obsessionats amb tot el menjar saludable. Llegir-ne més sobre Pervers

Pervers

Hercegovina, 24. BarcelonaT: 93.684.65.71Preu mitjà (sense vi): 15-20 €Menú degustació: 22 €

Greixonera de peu de porc sobre coca d’oli. / Laura guerrero


8. Berbena

Carles Pérez de Rozas Canut (1987) em diu que en aquest microespai ha assegut 23 persones: vull imaginar on en va acomodar la meitat. Berbena, que homenatja la planta, són quatre o cinc taules i una barra en el finestral on prendre una cervesa mentre s’espera torn. No reserven. ¿Com podrien hipotecar la miniatura? Llegir-ne més sobre Berbena

Berbena

Minerva, 6. BarcelonaT: 93.801.59.87Menú del migdia: 16,50 €Preu mitjà sense beguda: 30-35 €.

 

Pèsols amb escopinyes i salsa vermutera. / ferran nadeu