¡ATENCIÓ, GURMETS!
Vuit nous restaurants que no et pots perdre
En aquests establiments trobaràs l'últim (i bo) que es cou a Barcelona
fcasals46685498 langostinos y berenjena del chef mitsutaka kawata dek restau190130115820 /
La ciutat de Barcelona continua ampliant la seva oferta culinària. Descobreix, de la mà de Pau Arenós, vuit nous (i molt recomanables) establiments que han obert en el primer semestre d’aquest any. ¿Et deixaràs portar?
- No et perdis cap pla a Barcelona: Segueix-nos a Facebook
1. Aürt
Els 'lobbies’ dels hotels són llocs de passada, espais amb sofàs per a culs amb pressa. Situar un restaurant d’alta cuina en un 'lobby' és una d’aquestes temeritats que agraden a Artur Martínez, el cuiner de Terrassa que va aconseguir una estrella amb Capritx –en un barri obrer al costat de la rostisseria dels pares– en una cuina de 15 metres quadrats i amb un microones. Llegir-ne més sobre Aürt.
Aürt
Hotel Hilton Diagonal MarPasseig del Taulat, 262. BarcelonaT: 93.50.70.860Menú degustació: 89 €
Porro escabetxat i maionesa de gingebre. / Ferran nadeu
2. Sun Taka
Assegut davant Mitsutaka 'Taka' Kawata, a la barra de Sun Taka, em magnetitza de nou la celeritat i determinació de les mans i els minuciosos talls de ganivet. Filo i dits llargs: he observat i he fotografiat per subjectar la memòria. Als restaurants japonesos recomano acomodar-se davant el cuiner i relaxar la ment amb les manualitats, i la violència suau del ganivet. Llegir-ne més sobre Sun Taka.
Sun Taka
Bruc, 146. BarcelonaT: 93.250.23.49Preu mitjà (sense vi): 35 €Menús: 68 (degustació) i de 13,5 a 18,5 € (migdia)
Albergínia amb anguila, llagostí i miso d’alfàbrega. /
3. Fat Barbies
Aquesta crònica ha sigut fumada. Aquesta és l’especialitat de Fat Barbies: el fum, i no perquè venguin una cosa gasosa i intangible, sinó al contrari, ja que es dediquen a les carns, al sòlid. El veneçolà Juan Martini, associat amb el seu germà Aquiles i Alex Demendoza, rep amb una muntanya de troncs a la porta del restaurant. La fusta d’alzina i olivera dona la benvinguda. Llegir-ne més sobre Fat Barbies.
Fat Barbies
Bailèn, 83. BarcelonaT: 93.245.31.80Menú de migdia: 10,95 €Preu mitjà (sense vi): 20 €
Costella fumada de porc./ danny caminal
4. Bar Torpedo
Pregunto a Juanlu Pérez, un dels tres socis del Bar Torpedo juntament amb Rafa Peña i Biel Gavaldà, el perquè del nom: “Va sortir d’un 'brainstorming'”. Als EUA anomenen submarí o torpede a certs entrepans allargats. De la carta de deu entrepans, el de mandonguilles amb tomàquet, mozzarella i alfàbrega és el que s’assembla al projectil. Tot i que destacable, és el menys explosiu dels quatre que vaig menjar per sopar un dimarts al Bar Torpedo. Llegir-ne més sobre Bar Torpede.
Bar Torpedo
Aribau, 143. BarcelonaT: 93.858.37.60Preu mitjà (sense vi): 10-15 €.
Hamburguesa de Rafa Peña./ Ferran Nadeu
5. Nairod
David Rustarazo, àlies Rusti, és un cuineràs, un vell cuiner de 35 anys. Barbes de capità Ahab i inseguretats de caçador de balenes: “¿És bon moment o no per llançar l’arpó?”, sembla preguntar-se. I ho és perquè amb plats com el suquet de llamàntol, patates i ou curat els clients o els cetacis han de caure. Llegir-ne més sobre Nairod.
Nairod
Aribay, 141. BarcelonaT: 93.808.92.60Preu mitjà (sense vi): 40 €
Suquet de llamàntol, patates i rovell curat. / joan cortadellas
6. Oníric
He tornat al local que va ocupar el primer Alkimia, que ara es diu Oníric i és el somni de Miquel Centelles, que va ser treballador de Jordi Vilà a Vivanda i a Saltimbocca/Dopo, aquell italià que es va fondre com la mozzarella. Oníric és una taverna, paraula quejuntament amb celler ha tornat al nostre vocabulari neta de teranyines i tèrmits. Petit format que busca el sarau i la desimboltura, té a Barcelona alguns representants d’última hora, amb propietaris sense cabells blancs: Pervers, Berbena, L’Artesana, Teòric, Last Monkey... El que és més a prop de l’estirp trencada dels bistronòmics és Cruix. Llegir-ne més sobre Oníric.
Taverna Oníric
Indústria, 79. BarcelonaT: 93.525.23.33Preu mitjà (sense vi): 20-25 €.
Rajada amb mantega negra. /
7. Pervers
Notícies relacionadesLa greixonera de peu de porc, pecat balear, és un plat que respon a les intencions del restaurant Pervers, també taverna poètica, tot i que l’únic vers al qual em referiré pertany a Neruda: 'Cebolla / luminosa redoma'. Viciosa i trencadora de dietes, l’extremitat porcina resulta esponjosa gràcies als ous. Un menjar categòric que podria destruir la nova raça de comensals ortorèctics, els obsessionats amb tot el menjar saludable. Llegir-ne més sobre Pervers.
Pervers
Hercegovina, 24. BarcelonaT: 93.684.65.71Preu mitjà (sense vi): 15-20 €Menú degustació: 22 €
Greixonera de peu de porc sobre coca d’oli. / Laura guerrero
8. Berbena
Carles Pérez de Rozas Canut (1987) em diu que en aquest microespai ha assegut 23 persones: vull imaginar on en va acomodar la meitat. Berbena, que homenatja la planta, són quatre o cinc taules i una barra en el finestral on prendre una cervesa mentre s’espera torn. No reserven. ¿Com podrien hipotecar la miniatura? Llegir-ne més sobre Berbena.
Berbena
Minerva, 6. BarcelonaT: 93.801.59.87Menú del migdia: 16,50 €Preu mitjà sense beguda: 30-35 €.
Pèsols amb escopinyes i salsa vermutera. / ferran nadeu
- Sorteig Extraordinari de Nadal 2025 Comprovar Loteria Nadal 2025: consultar si el meu dècim té premi
- ¡Que deixis de plorar, nen!
- La Policia es presenta al CNIO a petició d’Anticorrupció, que investiga una denúncia
- Mobilitat Viatges il·limitats per 6,20 euros a l'any: així pots demanar la targeta social a Barcelona per a majors de 60 anys o discapacitats amb rendes baixes
- Festes Aquests són els regals de segona mà més sol·licitats pels catalans: una opció més sostenible que triomfa a Nadal
- Xarxes socials ¿Quant cobra un ‘influencer’ gastronòmic per ressenyar restaurants? ‘Cenando con Pablo’ revela el seu caixet: 3.000 euros per visita
- Fre a l’epidèmia La grip a Catalunya va a la baixa per primera vegada en vuit setmanes
- Balanç del president de la Generalitat El Govern prorroga els pressupostos davant la impossibilitat de començar la negociació dels del 2026
- Pujada l’últim mes Espanya reafirma la seva aposta per la transició al cotxe elèctric amb l’increment del 145,8% dels híbrids endollables l’últim mes
- Por escènica i falta de pràctica Vuit de cada deu universitaris no han rebut formació en comunicació oral, competència laboral bàsica
