Plats imbatibles
5 receptes d’arròs per anar al gra
Aquí teniu aquestes cinc maneres de cuinar el cereal d’uns cuiners que triomfen als seus respectius restaurants

L’arròs sol ser un dels productes més útils a l’hora de cuinar a casa. Secs, melosos, de carn, de peix...
Admet moltes combinacions, n’hi ha tantes com cuiners. Nosaltres hem triat aquestes cinc receptes de cinc xefs diferents.
Amb aquestes triomfen als respectius restaurants. ¡Preneu-ne nota!
‘Newsletter’ Cata Major

Pau Arenós us explica cada setmana els secrets més ben guardats per disfrutar del bon menjar dins i fora de casa.
Recepta d’arròs de gambes, calamars i cloïsses
«M’agrada tant l’arròs que sempre dic: “Fes l’arròs i no la guerra”», proclama Evaristo Triano, xef de Pez Vela. I t’ho diu mentre prepara aquesta recepta d’arròs de gambes, calamars i cloïsses que podeu consultar aquí.
Arròs sec de papada i sípia
«Aquest plat va marcar un punt clau en la meva carrera com a cuiner. Representa el nexe entre la cuina tradicional, la que menjava i m’emocionava a casa de l’àvia, i la tècnica moderna, que suma en forma de noves textures. La cuina ha de ser, primer de tot, saborosa i agradable –així ho entenc jo–, i per aconseguir-ho la tradició és el punt de partida ineludible. Aquest arròs és el plat que més he venut en la meva carrera, i el que em cuino per a mi si en tinc l’ocasió», comenta el xef d’El Canalla, Gonzalo Rivière, sobre la recepta d’arròs sec de papada i sípia.
Arròs Costa Brava amb musclos de roca
«Aquest arròs és un homenatge a la Costa Brava, on he viscut molts anys», explica Aurelio Morales, xef de La Terraza del Claris (Barcelona) i el restaurant Cebo (Madrid). Per saber com es fa la recepta d’arròs Costa Brava amb musclos de roca, cliqueu aquí.
Arròs melós de galeres i cloïsses d’Arnau Bosch
Notícies relacionades«Recordo la meva infància, a casa dels meus avis pescadors. Feien uns arrossos mariners boníssims», comenta Arnau Bosch, del restaurant Can Bosch, sobre aquesta recepta d’arròs melós de galeres i cloïsses.
Arròs sec de mitjana i moll a la brasa
«Aquest arròs sec, tipus paella, s’inspira en les barbacoes i carns a la brasa que feia amb amics i familiars», explica Javier de Juan, xef de Taverna Hofmann. Aquí teniu la recepta d’arròs sec de mitjana i moll a la brasa.
- Tres muntanyencs morts El bomber que va atendre les víctimes del Moncayo: «Les condicions climàtiques eren extremes. A l’arribar, un ja havia mort»
- Rosario Ibáñez, professora: "A l’escola del metro no hi havia educació diferent per a nois i noies"
- Fiscalitat El Govern aprovarà reduir l’IRPF a les rendes inferiors a 33.000 euros després d’un pacte amb ERC
- Fiscalia demana 20 anys de presó per a l’infermer dels jesuïtes de Casp
- PSOE El ministre Ángel Víctor Torres anuncia que pateix càncer
- Via lliure per a ‘El odio’ Un jutjat de Barcelona denega la suspensió provisional de la publicació del llibre sobre José Bretón
- Responsables de 19.000 menors Drets Socials cessa la directora general i el subdirector d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA)
- Investigació oberta Actes vandàlics a una vintena de tombes del Cementiri Vell de Girona
- Funcionaris El Govern pacta amb els sindicats treure més places a oposició per facilitar la jubilació parcial dels empleats públics
- Indústria editorial Penguin Random House viatja al futur amb un ‘hub’ logístic robotitzat capaç de gestionar 40 milions de llibres a l’any