Plats imbatibles
5 receptes d’arròs per anar al gra
Aquí teniu aquestes cinc maneres de cuinar el cereal d’uns cuiners que triomfen als seus respectius restaurants

L’arròs sol ser un dels productes més útils a l’hora de cuinar a casa. Secs, melosos, de carn, de peix...
Admet moltes combinacions, n’hi ha tantes com cuiners. Nosaltres hem triat aquestes cinc receptes de cinc xefs diferents.
Amb aquestes triomfen als respectius restaurants. ¡Preneu-ne nota!
‘Newsletter’ Cata Major

Pau Arenós us explica cada setmana els secrets més ben guardats per disfrutar del bon menjar dins i fora de casa.
Recepta d’arròs de gambes, calamars i cloïsses
«M’agrada tant l’arròs que sempre dic: “Fes l’arròs i no la guerra”», proclama Evaristo Triano, xef de Pez Vela. I t’ho diu mentre prepara aquesta recepta d’arròs de gambes, calamars i cloïsses que podeu consultar aquí.
Arròs sec de papada i sípia
«Aquest plat va marcar un punt clau en la meva carrera com a cuiner. Representa el nexe entre la cuina tradicional, la que menjava i m’emocionava a casa de l’àvia, i la tècnica moderna, que suma en forma de noves textures. La cuina ha de ser, primer de tot, saborosa i agradable –així ho entenc jo–, i per aconseguir-ho la tradició és el punt de partida ineludible. Aquest arròs és el plat que més he venut en la meva carrera, i el que em cuino per a mi si en tinc l’ocasió», comenta el xef d’El Canalla, Gonzalo Rivière, sobre la recepta d’arròs sec de papada i sípia.
Arròs Costa Brava amb musclos de roca
«Aquest arròs és un homenatge a la Costa Brava, on he viscut molts anys», explica Aurelio Morales, xef de La Terraza del Claris (Barcelona) i el restaurant Cebo (Madrid). Per saber com es fa la recepta d’arròs Costa Brava amb musclos de roca, cliqueu aquí.
Arròs melós de galeres i cloïsses d’Arnau Bosch
Notícies relacionades«Recordo la meva infància, a casa dels meus avis pescadors. Feien uns arrossos mariners boníssims», comenta Arnau Bosch, del restaurant Can Bosch, sobre aquesta recepta d’arròs melós de galeres i cloïsses.
Arròs sec de mitjana i moll a la brasa
«Aquest arròs sec, tipus paella, s’inspira en les barbacoes i carns a la brasa que feia amb amics i familiars», explica Javier de Juan, xef de Taverna Hofmann. Aquí teniu la recepta d’arròs sec de mitjana i moll a la brasa.
- RECOMANACIONS Cinc sèries curtes (però molt grans) per veure en el pont de desembre
- Seguretat Social Calcula com et queda la pensió el 2024: això és el que cobraràs | CALCULADORA
- Nova estació Comença l’hivern meteorològic: l’Aemet explica per què no serà normal
- Denuncien biaix racista Nou detinguts en una baralla a la plaça de la Gardunya del Raval de Barcelona
- Pensionistes Això és el que cobraràs de jubilació amb una nòmina de 1.500 euros al mes
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Estancs Sorpresa en el preu del tabac: aquestes marques pugen al juny
- Conflicte armat Guerra Rússia-Ucraïna, en directe: últimes notícies del conflicte
- Claus Com afecta la no renovació del CGPJ al ciutadà corrent
- Pensionistes Això és el que cobraràs de jubilació amb una nòmina de 1.500 euros al mes