Plats imbatibles

5 receptes d’arròs per anar al gra

Aquí teniu aquestes cinc maneres de cuinar el cereal d’uns cuiners que triomfen als seus respectius restaurants

5 receptes d’arròs per anar al gra
1
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

L’arròs sol ser un dels productes més útils a l’hora de cuinar a casa. Secs, melosos, de carn, de peix...

Admet moltes combinacions, n’hi ha tantes com cuiners. Nosaltres hem triat aquestes cinc receptes de cinc xefs diferents.

Amb aquestes triomfen als respectius restaurants. ¡Preneu-ne nota!

‘Newsletter’ Cata Major

Pau Arenós us explica cada setmana els secrets més ben guardats per disfrutar del bon menjar dins i fora de casa.

Subscriviu-vos-hi

Recepta d’arròs de gambes, calamars i cloïsses

«M’agrada tant l’arròs que sempre dic: “Fes l’arròs i no la guerra”», proclama Evaristo Triano, xef de Pez Vela. I t’ho diu mentre prepara aquesta recepta d’arròs de gambes, calamars i cloïsses que podeu consultar aquí.


Arròs sec de papada i sípia

«Aquest plat va marcar un punt clau en la meva carrera com a cuiner. Representa el nexe entre la cuina tradicional, la que menjava i m’emocionava a casa de l’àvia, i la tècnica moderna, que suma en forma de noves textures. La cuina ha de ser, primer de tot, saborosa i agradable –així ho entenc jo–, i per aconseguir-ho la tradició és el punt de partida ineludible. Aquest arròs és el plat que més he venut en la meva carrera, i el que em cuino per a mi si en tinc l’ocasió», comenta el xef d’El Canalla, Gonzalo Rivière, sobre la recepta d’arròs sec de papada i sípia.


Arròs Costa Brava amb musclos de roca

«Aquest arròs és un homenatge a la Costa Brava, on he viscut molts anys», explica Aurelio Morales, xef de La Terraza del Claris (Barcelona) i el restaurant Cebo (Madrid). Per saber com es fa la recepta d’arròs Costa Brava amb musclos de roca, cliqueu aquí.


Arròs melós de galeres i cloïsses d’Arnau Bosch

Notícies relacionades

«Recordo la meva infància, a casa dels meus avis pescadors. Feien uns arrossos mariners boníssims», comenta Arnau Bosch, del restaurant Can Bosch, sobre aquesta recepta d’arròs melós de galeres i cloïsses.


Arròs sec de mitjana i moll a la brasa

«Aquest arròs sec, tipus paella, s’inspira en les barbacoes i carns a la brasa que feia amb amics i familiars», explica Javier de Juan, xef de Taverna Hofmann. Aquí teniu la recepta d’arròs sec de mitjana i moll a la brasa.