Plats imbatibles
5 receptes d’arròs per anar al gra
Aquí teniu aquestes cinc maneres de cuinar el cereal d’uns cuiners que triomfen als seus respectius restaurants

L’arròs sol ser un dels productes més útils a l’hora de cuinar a casa. Secs, melosos, de carn, de peix...
Admet moltes combinacions, n’hi ha tantes com cuiners. Nosaltres hem triat aquestes cinc receptes de cinc xefs diferents.
Amb aquestes triomfen als respectius restaurants. ¡Preneu-ne nota!
‘Newsletter’ Cata Major

Pau Arenós us explica cada setmana els secrets més ben guardats per disfrutar del bon menjar dins i fora de casa.
Recepta d’arròs de gambes, calamars i cloïsses
«M’agrada tant l’arròs que sempre dic: “Fes l’arròs i no la guerra”», proclama Evaristo Triano, xef de Pez Vela. I t’ho diu mentre prepara aquesta recepta d’arròs de gambes, calamars i cloïsses que podeu consultar aquí.
Arròs sec de papada i sípia
«Aquest plat va marcar un punt clau en la meva carrera com a cuiner. Representa el nexe entre la cuina tradicional, la que menjava i m’emocionava a casa de l’àvia, i la tècnica moderna, que suma en forma de noves textures. La cuina ha de ser, primer de tot, saborosa i agradable –així ho entenc jo–, i per aconseguir-ho la tradició és el punt de partida ineludible. Aquest arròs és el plat que més he venut en la meva carrera, i el que em cuino per a mi si en tinc l’ocasió», comenta el xef d’El Canalla, Gonzalo Rivière, sobre la recepta d’arròs sec de papada i sípia.
Arròs Costa Brava amb musclos de roca
«Aquest arròs és un homenatge a la Costa Brava, on he viscut molts anys», explica Aurelio Morales, xef de La Terraza del Claris (Barcelona) i el restaurant Cebo (Madrid). Per saber com es fa la recepta d’arròs Costa Brava amb musclos de roca, cliqueu aquí.
Arròs melós de galeres i cloïsses d’Arnau Bosch
Notícies relacionades«Recordo la meva infància, a casa dels meus avis pescadors. Feien uns arrossos mariners boníssims», comenta Arnau Bosch, del restaurant Can Bosch, sobre aquesta recepta d’arròs melós de galeres i cloïsses.
Arròs sec de mitjana i moll a la brasa
«Aquest arròs sec, tipus paella, s’inspira en les barbacoes i carns a la brasa que feia amb amics i familiars», explica Javier de Juan, xef de Taverna Hofmann. Aquí teniu la recepta d’arròs sec de mitjana i moll a la brasa.
- Transport públic Així queden els preus dels títols de transport públic a Barcelona fins que acabi el 2025
- Lliga F Escac i mat de les futbolistes al Llevant Badalona: «És el circ més gran que he viscut com a professional»
- Tempesta judicial i política Cerdán no entrega l’acta de diputat i augmenta el nerviosisme del PSOE
- Tempesta judicial i política L’UCO apuntala el relat d’Aldama de les comissions per obres públiques
- La xacra de la corrupció El soterrament de les vies a Sant Feliu de Llobregat, la presumpta manipulació de Koldo, Ábalos i Cerdán a Catalunya
- Adéu als insectes: aquesta és la planta que has de posar a casa teva
- Un informe recent Koldo, Ábalos i Cerdán: així reconstrueix l’UCO 12 anys d’una relació que va derivar en presumpta trama de corrupció
- L’agricultura del futur El delta de l’Ebre assaja cultius alternatius a l’arròs a causa de l’augment de la salinitat del terreny davant el mar
- ESTATS UNITS El calvari de Manuel, deportat per Trump: «Vaig demanar que m’afluixessin els grillons». Els va tibar més i va dir: «a manar, al teu país»
- Consell Nacional Junts es compromet a «aprofitar» la «debilitat» de Sánchez després de la caiguda de Cerdán i obre la porta a retirar el seu suport al PSOE