Mar i muntanya
Una recepta de colomí que et farà volar
Sergi de Meià serveix al seu restaurant aquest platàs que porta tripes de bacallà i gra de fajol
Sergi de Meià ha tornat a Barcelona, i ho ha fet per la porta gran, ja que al seu nou restaurant serveix un autèntic platàs, el colomí amb tripes de bacallà i gra de fajol. En la seva crònica de la seva visita a l’establiment homònim del xef, Pau Arenós va sentenciar: ¿Bo? Rebò.
Era gairebé una obligació demanar-li la recepta de colomí amb tripes de bacallà i gra de fajol a De Meià. Aquí la teniu.
Ingredients (per a una persona)
1/2 colomí
50 g de tripa de bacallà
50 g de ceba
10 g d’all
50 g de tomàquet
15 g d’ametlles
15 g d’avellanes
15 g d’oli d’oliva verge extra
Romaní
Farigola
200 ml de vi blanc
Julivert
Bitxo
30 g de fajol (blat sarraí)
Elaboració
Feu un sofregit de ceba, all, tomàquet, herbes i bitxo. Una vegada sofregit, afegiu-hi pebre vermell dolç.
Incorporeu les tripes de bacallà netes i dessalades al sofregit, i remulleu-les amb un caldo de colomí, que cal fer abans aprofitant la carcassa.
Afegiu-hi la picada d’ametlla i avellana, i reduiu-ho fins a trobar la textura desitjada.
Marqueu el pit del colomí amb sal i oli en una paella perquè quedi cruixent de cada costat, sobretot la pell (aproximadament un minut per cada costat).
Poseu l’ala i la cuixa del colomí en una safata al forn amb una mica de ceba, herbes, sal, pebre i vi blanc durant 4 hores a 100 graus.
Una vegada confitats, marqueu a la paella l’ala i la cuixa perquè quedin cruixents.
Bulliu el fajol durant 35 minuts. Coleu-ho i estireu a sobre un paper sulfuritzat i deixeu-ho assecar tres dies a temperatura ambient o 10 hores al forn a 65 graus. Una vegada sec, trenqueu-ho i fregiu-ho fins que els trossos quedin inflats i cruixents.
Presentació
En un plat fondo, poseu la tripa de bacallà al fons i, a sobre, el pit tallat a 6 talls que caldrà passar prèviament pel forn (4 minuts a 190 graus).
Col·locar a sobre el pit, l’ala, la cuixa i el fajol cruixent.
Remateu-ho amb un toc de julivert picat.
Temes:
- EXPOSICIONS El Balloon Museum d’‘Emily in Paris’ aterra a Barcelona
- ruta La vall de Ribes, per anar sense presses
- ARTS ESCÈNIQUES Els gegants celebren 600 anys
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- CATA MAYOR 50 anys de cuina italiana a l’estil Pomés