Gust infal·lible

La recepta senzilla de Rafuel: xai al forn

  • El veterà i popular ‘influencer’, amb més de 600.000 seguidors a Instagram (@rafuel55), ens delectarà cada 15 dies amb un plat senzill i saborós com aquestes espatlles de xai

1
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Rafael Antonín, més conegut com a xef Rafa i, sobretot, xef Rafuel, diu: «Faig receptes molt senzilles amb productes de mercat, de quilòmetre zero, i amb instruments de cuina que tots tenim a casa». Aquest és el secret del seu èxit.

Un èxit que aquest comercial de petroli de 65 anys va començar el 2012, quan va obrir un compte a Instagram (@rafuel55) que avui dia té més de 630.000 seguidors, perquè les seves filles li fessin cas. Allà penja vídeos de 30 segons. Més que suficient.

Receptes a Cata Mayor cada 15 dies

Té mà per als fogons (ho va descobrir quan ajudava la seva mare a cuinar i va perfeccionar el seu talent en uns cursos a l’escola Hofmann). I té una facilitat innata per comunicar amb senzillesa i proximitat. Per això triomfa igual a les xarxes socials i és considerat un dels 10 ‘influencers’ gastronòmics més importants d’Espanya, cosa que li ha permès publicar, aquest any, el llibre ‘Rafuel. Mis mejores recetas' (Planeta Gastro).

Notícies relacionades

Ara vol compartir les seves exitoses receptes amb els lectors de ‘Cata Mayor’, el canal gastronòmic d’El Periódico de Catalunya i Prensa Ibérica. Cada 15 dies, el veterà i expert cuiner ens delectarà amb el seu saber fer entre fogons amb plats simples, saborosos, agraïts i molt encertats.

Bon exemple d’això és la primera entrega: espatlles de xai al forn. Van acompanyades de patates, ceba, all, bitxo (opcional, per a qui li agradi el picant), cava (atenció al que diu que farà amb el que li sobri)... «A veure si agrada», diu ell. Però, ¿com no ha d’agradar aquesta recepta de xai al forn de Rafuel?