la recepta de la meva vida
Ensaladilla russa de Joan Martínez
«És un record gastronòmic de La Sirena (Roses), on Albert Adrià i jo demanàvem ensaladilla russa i calamars cada diumenge».
INGREDIENTS
- 250 g de patata vermella (Red Pontiac)
- 75 g de ventresca de bonítol
- 25 g de pebrots del piquillo
- 30 g d’olives farcides
- 285 g de maionesa (Musa)
PREPARACIÓ
El dia anterior:
1. En una olla amb aigua freda, bullim les patates durant 40 minuts.
2. Un cop bullides, les escorrem, les emboliquem en paper d’alumini i les reservem 24 hores a temperatura ambient. Així aconseguim que la seva textura sigui mantegosa.
El mateix dia:
1. Pelem i tallem les patates finament i les reservem en un bol.
2. Esmicolem la ventresca de bonítol i la reservem.
3. Tallem els pebrots del piquillo en tires fines.
4. Tallem les olives a quarts.
Notícies relacionades5. En un bol, salpebrem les patates i hi afegim el bonítol, els piquillos i les olives. A continuació, hi afegim la maionesa i ho remenem fins que tots els ingredients quedin ben integrats.
6. La servim en un platet ovalat acompanyat de bastonets de pa... ¡i a disfrutar!
- EXPOSICIONS El Balloon Museum d’‘Emily in Paris’ aterra a Barcelona
- ruta La vall de Ribes, per anar sense presses
- ARTS ESCÈNIQUES Els gegants celebren 600 anys
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- CATA MAYOR 50 anys de cuina italiana a l’estil Pomés